Politiet har blitt kontaktet av flere som hevder de er blitt utnyttet av fotballdommer

Politiadvokat Christine Møen Wisløff (t.v.) i Vest politidistrikt bekrefter at politiet er blitt kontaktet av flere gutter som kan ha blitt utnyttet av en overgrepssiktet fotballdommer i slutten av 20-årene.
Politiadvokat Christine Møen Wisløff (t.v.) i Vest politidistrikt bekrefter at politiet er blitt kontaktet av flere gutter som kan ha blitt utnyttet av en overgrepssiktet fotballdommer i slutten av 20-årene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Politiet har blitt kontaktet av flere gutter som kan ha blitt utnyttet av en overgrepssiktet fotballballdommer i slutten av 20-årene i Bergen.

– Det er utelukkende gutter, sier politiadvokat Christine Møen Wisløff i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Den siktede mannen i slutten av 20-årene har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 8. juli i år. Politiet orienterte om saken i august. Da hadde politiet funnet fram til tre gutter som hadde status som fornærmede.

Etter at saken ble kjent, har politiet blitt kontaktet av flere vitner og mulige overgrepsofre, skriver avisen. Wisløff vil ikke kommentere hvor mange fornærmede det er snakk om, men bekrefter at det er flere enn i den foreløpige siktelsen.

Politiet har samtidig beslaglagt siktedes telefon og datamaskin og gjennomgått disse. Flere meldinger gjennom ulike medier er kartlagt.

Mannen ble pågrepet etter at politiet mottok en anmeldelse fra Norges Fotballforbund og en ung gutt.

Mannen har hatt en relativt sentral rolle i fotball- og håndballmiljøet blant ungdom i Bergen. I tillegg til å dømme kamper hvor barn og unge har spilt, har han holdt dommerkurs og hatt oppfølging av unge fotballdommere.

I avhørene skal siktede erkjent seksuell omgang med barn under 16 år og besittelse av bilder som seksualiserer barn. Bergen tingrett skulle onsdag avgjøre om fotballdommeren skal varetektsfengsles videre.

– Jeg har ingen kommentar til saken, sier advokat Bertil Rønnestad som forsvarer fotballdommeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært