Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 4. september.

Partilederdebatt

Alle partilederne møtes til debatt i TV 2s studio i Media City Bergen, fem dager før valget.

Arbeiderpartiet øker oppslutningen til 25,2 prosent på kanalens siste kommunevalgmåling, mens Fremskrittspartiet er den store taperen.

Ny brexitrunde

Etter tirsdagens debatt ligger det an til at Underhuset onsdag skal diskutere et lovforslag som pålegger Boris Johnsons regjering å søke EU om en ny brexitutsettelse fram til 31. januar.

Parlamentet har vedtatt å debattere en utsettelse.

Pence til London

USAs visepresident Mike Pence skal diskutere en mulig handelsavtale med Storbritannia. Besøket varer til og med torsdag.

Britenes statsminister Boris Johnson har sagt til USAs president Donald Trump at frihandel er viktig for Storbritannia. USA har de siste årene inntatt en proteksjonistisk handelspolitikk.

Dorian til USA

Orkanen Dorian, som har ført til store ødeleggelser etter å ha herjet Bahamas i flere dager, nærmer seg USA sørøstlige kyst. Den er noe svekket, og den regnes å nå som en kategori 2-orkan.

Dermed ser det ut til at USA slipper de verste ødeleggelsene. Orkanen har utløst masseevakueringer i en rekke amerikanske delstater.

Rapport om fastlegeordningen

EY og Vista Analyse har på oppdrag fra Helsedirektoratet gjennomført evalueringen av fastlegeordningen og vil presentere evalueringsrapporten onsdag.

I tillegg vil Folkehelseinstituttet presentere ny brukerundersøkelse om innbyggernes erfaringer med fastlegeordningen. Begge rapportene overrekkes til helseminister Bent Høie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært