Retten hørte opptak der forsvarsadvokat diskuterer bortføring av voldtektsoffer

Advokat Anders Brosveet, advokat Ingvild Boe Hornburg og advokat Kim Ellertsen forsvarer Amir H. Mirmotahari i Oslo tingrett.
Advokat Anders Brosveet, advokat Ingvild Boe Hornburg og advokat Kim Ellertsen forsvarer Amir H. Mirmotahari i Oslo tingrett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I et opptak hørte retten at advokaten Amir Mirmotahari diskuterer med en torpedo blant annet bortføring og neddoping av et voldtektsoffer.

På det over en time lange opptaket gjort inne på kontoret til den tidligere strafferettsadvokaten fikk retten høre de to diskutere hvordan man kan få sporet opp kvinnen, få stoppet henne fra å vitne, eventuelt banke henne opp, dope og bortføre henne.

– Det var på det rene at det var problemer å få kvinnen til å møte for å vitne, sier aktor Asbjørg Lykkjen i innledningsforedraget.

Kvinnen skulle forklare seg i en straffesak der den voldtektstiltalte var en klient av Amir Mirmotahari.

Mirmotahari er nå tiltalt for å ha prøvd å få bortført voldtektsofferet før rettssaken. Bortføringsforsøket mislyktes imidlertid fordi torpedoen ikke ville gjennomføre oppdraget.

Det er satt av åtte uker til behandling av saken som startet i Oslo tingrett tirsdag. Onsdag starter forsvarer Anders Brosveet på sin innledning. Mandag neste uke er det klart for den tiltaltes forklaring.

Ble presset

Aktor omtalte også i innledningsforedraget hvordan Mirmotahari selv og folk i hans krets er blitt truet og presset. Mirmotahari oppdaget etter hvert at torpedoen som gjorde opptaket på advokatens kontor, spilte et dobbeltspill og var medvirkende til utpressingen som involverte pengebeløp og fiktive fakturaer.

Det var opprinnelig VG som sommeren 2016 avslørte saken, og som kunne gjengi samtalen fra opptaket gjort av torpedoen der forsvarsadvokaten angivelig ba en torpedo om å kidnappe og dope ned voldtektsofferet.

Erkjenner fire punkter

Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari erkjente ikke straffskyld i retten for å ha prøvd å få bortført kvinnen. Han erkjenner heller ikke skyld for å ha forsøkt å bestille drap av torpedoen noen måneder senere.

Selv ville ikke Amir Mirmotahari si noe til pressen om den alvorlige tiltalen eller å la seg fotografere.

– Dere får snart høre hva jeg har å si når jeg begynner min forklaring, sier han.

Mirmotahari erkjente straffskyld for fire punkter i tiltalen som omfatter unndragelse av penger fra selskaper og momsbedrageri samt brudd på taushetsplikten knyttet til jobben som forsvarsadvokat.

Sju ansatte

Inntil saken ble kjent, var Amir Mirmotahari en kjent forsvarsadvokat. Han drev sitt eget advokatfirma med sju ansatte og hadde mange klienter. Han var også øverste leder for en rekke selskaper, med samlede verdier i hundremillionersklassen, primært innen eiendom.

I forbindelse med saken har han sittet 20 måneder i varetekt, fram til mars 2018.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært