Søkene i Jølstravatnet gjenopptas

En mann i 50-årene er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag 30. juli. Tirsdag gjenopptar politiet søket etter mannen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
En mann i 50-årene er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag 30. juli. Tirsdag gjenopptar politiet søket etter mannen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet gjenopptar søkene i Jølstravatnet i Jølster, der en mann i 50-årene har vært savnet siden raset i slutten av juli.

– Sikten i overflaten er god. Nå skal undervannsfartøyet med kamera sendes ned på 170 meters dyp, der det er gjort funn av noe som antas å være en bil. Arbeidet vil pågå utover dagen, sier innsatsleder og overbetjent Torbjørn Thue ved Førde lensmannskontor til Bergens Tidende.

Søkene har blitt utført med en såkalt fjernstyrt ROV-ubåt. 8. august avdekket søkene det som etter all sannsynlighet er den savnede mannens bil. Funnet ble gjort på om lag 170 meters dybde og nesten 700 meter ut fra land.

Dårlig sikt i vannet har gjort letearbeidet vanskelig, og i begynnelsen av august ble søkene utsatt i påvente av bedre forhold.

Mannen i 50-årene har vært savnet siden et bredt ras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune tirsdag 30. juli. Raset feide med seg deler av veien ut i vannet.

Tidligere samme dag gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden. På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer. Totalt er det estimert at skadene på fylkesveiene vil koste rundt 50 millioner kroner å reparere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært