Snøkaos skapte trøbbel på flere fjelloverganger

Snø i fjellet på fylkesvei 55 over Sognefjellet ved Sognefjellshytta i Jotunheimen tirsdag formiddag. Skjermbildet er fra klokken 10. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Snø i fjellet på fylkesvei 55 over Sognefjellet ved Sognefjellshytta i Jotunheimen tirsdag formiddag. Skjermbildet er fra klokken 10. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store mengder snø skapte krevende kjøreforhold på flere fjelloverganger tirsdag morgen. Sognefjellet, Nord-Europas høyeste fjellovergang, var en periode stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Temperaturene snek seg under null grader, og snøen lavet ned natt til tirsdag.

– Vi har ikke hatt målinger på hvor mange centimeter, men ut fra kamera ser det ut til å være dype hjulspor i veien, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen til NRK.

Kjøreforholdene ble vurdert til så krevende at fylkesvei 55 over Sognefjellet ble stengt i 5-tiden, men åpnet igjen like etter klokken 9.

Også fylkesvei 51 ved Valdresflye har fått snø tirsdag morgen. Vegtrafikksentralen råder bilister som har tenkt seg til fjells i Sør-Norge i løpet av de neste dagene, om å benytte seg av vinterdekk.

– Vi er nå inne i en tid der folk bør være obs og følge med på vei og værmeldinger, advarer trafikkoperatør John Andreas Omdal.

Til tross for at vi nettopp trådt inn i september, er det ikke helt uvanlig med snø så tidlig, ifølge Meteorologisk institutt.

– Det er nok ikke helt uvanlig. Det har vært litt lave temperaturer nå i natt. Vi er jo kommet inn i en høstmåned, så det er muligheter for snø så høyt til fjells, sier statsmeteorolog Anne Solveig Andersen.