Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 2. september.

Pressekonferanse i Alta

Lensmann Øyvind Lorentzen i Alta opplyser til NTB at det skal holdes pressekonferanse om helikopterulykken klokken 10 mandag.

Alta er preget av sorg etter helikopterulykken som krevde livet til fem lokale kvinner og menn i alderen 19 til 22 år. Den svenske piloten som var 27 år, omkom også.

Solberg på valgkampturné

Statsminister Erna Solberg skal på valgkampreise, der hun skal innom Tromsø, Bodø, Ålesund, Karmøy, Haugesund og Kristiansand.

Solberg er i valgkampinnspurten, etter at bompengebråket i regjeringen har lagt seg. Høyre gjør det imidlertid dårligere på en del målinger i forkant av valget.

Orkanen Dorian

Orkanen Dorian, som er blitt en kategori 5 orkan, har nådd Bahamas og forårsaker store materielle skader. Orkanen er ventet å treffe Florida i USA mandag.

Delstaten har erklært unntakstilstand, men guvernør Ron DeSantis har avventet med evakuering.

Streik varslet i Hongkong

Det er varslet stor streik i Hongkong, og studenter ventes å delta. De siste dagene har demonstrasjonene spredt seg til flyplassen i regionen.

Siden opptøyene startet 9. juni, har Hongkong opplevd 13 uker med store demonstrasjoner som ble utløst av et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina.

Dansker demonstrerer mot Trump

En demonstrasjon er planlagt etter at USAs president Donald Trump avlyste sitt planlagte besøk i Danmark.

Trump avlyste besøket fordi han var misfornøyd med Danmarks svar på hans forespørsel om å kjøpe Grønland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært