Helitrans setter alle helikoptrene på bakken etter Alta-ulykken

Bilde av helikopteret som Helitrans fikk levert sammen med det som lørdag styrtet i Alta. Foto: Airbus / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Bilde av helikopteret som Helitrans fikk levert sammen med det som lørdag styrtet i Alta. Foto: Airbus / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helikopterselskapet Helitrans setter alle sine helikoptre midlertidig på bakken etter ulykken i Alta lørdag som kostet seks personer livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet fikk søndag morgen beskjed om at deres pilot, en svensk statsborger, omkom i ulykken.

– Det er veldig vondt. Det er ikke så mye annet å si enn at dette er tunge tider, sier Helitrans-leder Richard A. Simonsen til Dagbladet. Selskapet har opprettet et kriseteam for å ivareta pilotens kolleger.

Alle om bord i helikopteret omkom, bekreftet politiet søndag morgen. I tillegg til piloten var det fem unge personer i 20-årene fra Alta om bord da ulykken fant sted.

Helitrans har bestemt å sette alle sine 25 helikoptre på bakken inntil videre. Når de vil fly igjen, vurderes fortløpende, ifølge Simonsen.

Han og fire andre personer fra selskapet reiser søndag til Alta for å bistå med det de kan.

Ulykkeshelikopteret av typen AS350 (senere omdøpt til H125) som leies og opereres av Helitrans, er eid av selskapet Skjolden Cruisekai AS, som drives av investoren Oddvar Røysi.

– Det var flunkende nytt, og del av en flåte på til sammen sju helikoptre av samme type som vi kjøpte inn i juni, forteller Røysi til Aftenposten. Han har ingen formening om hva som kan ha vært årsaken til ulykken.

Havarikommisjonen ankom søndag Alta. Sammen med politiet skal de til åstedet for å gjøre observasjoner.