Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta

Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge, som har fått melding om seks personer om bord. En SeaKing og en luftambulanse er sendt til ulykkesstedet.
Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge, som har fått melding om seks personer om bord. En SeaKing og en luftambulanse er sendt til ulykkesstedet. Foto: Vilde Øines Pedersen / Ifinnmark.no / NTB scanpix

Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta lørdag. Det opplyser Finnmark politidistrikt søndag morgen. Fem av de omkomne er personer i 20-årene fra Alta.

– Passasjeren som ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, døde som følge av skadene. Rundt kl. 20.40 lørdag ble også den siste personen som var savnet, funnet omkommet i helikopteret. Det betyr at alle de seks som var om bord, mistet livet i ulykken, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg til de fem personene fra Alta mistet piloten, som var svensk statsborger, livet.

Helikopteret brant kraftig etter ulykken, og politiet melder at det derfor kan ta noe tid å hente ut og identifisere de omkomne.

Politiet har bedt ID-gruppa til Kripos om bistand.

Starter etterforskningen

Etterforskere fra politiet og havarikommisjonen vil søndag morgen starte sine undersøkelser på stedet for å finne årsaken til den tragiske ulykken.

– Kriminalteknikere fra politiet og tre eksperter fra Kripos vil i tillegg til personer fra havarikommisjonen være med opp til stedet der helikopteret ligger, opplyser operasjonsleder Leo Johansen i Finnmark politidistrikt til NTB søndag morgen.

Området er svært ulendt og vanskelig tilgjengelig. Politiet får derfor helikopterbistand av Forsvaret for å transportere mannskaper og utstyr til stedet der det havarerte helikopteret befinner seg.

– I tillegg til tekniske undersøkelser gjennomføres det avhør og annen taktisk etterforskning. Politiet avhører vitner og ansatte i helikopterselskapet. Ut fra forholdene er det klart at det vil ta tid å avklare hendelsesforløpet, og det er for tidlig å antyde noe om hvorfor helikopteret styrtet, skriver politiet i pressemeldingen.

Helikopteret som styrtet, var ifølge Nordlys en oppgradert versjon av Airbus AS-350B. Det var ett av to som selskapet Helitrans i juni fikk overlevert fra Østnes Helicopters, som representerer Airbus i Norge. Ifølge avisa har helikoptertypen vært involvert i flere ulykker, men er samtidig det mest brukte i Norge.

(Saken fortsetter under)

Bilde av helikopteret som Helitrans fikk levert sammen med det som lørdag styrtet i Alta. Foto: Airbus / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Bilde av helikopteret som Helitrans fikk levert sammen med det som lørdag styrtet i Alta. Foto: Airbus / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Kommunen mobiliserte

Også det kommunale kriseteamet i Alta kommune ble etablert lørdag kveld.

– Det er en trist dag, det finnes ikke ord som kan beskrive det jeg føler nå. Nå skal vi vise den varmen som bor i Alta-samfunnet og slå ring om de berørte. Denne ulykken preger hele lokalsamfunnet og vil gjøre det i lang tid. I dag har vi hovedfokus på dem som er rammet, uttalte ordfører Monica Nielsen.

Søndag kveld blir Nordlyskatedralen i Alta holdt åpent fra klokka 18 for dem som ønsker å samles der eller som har behov for å snakke med noen.

Alta kommune satte kriseledelse for å koordinere kommunens ressurser etter styrten i Alta lørdag. Foto: Alta kommune / NTB scanpix
Alta kommune satte kriseledelse for å koordinere kommunens ressurser etter styrten i Alta lørdag. Foto: Alta kommune / NTB scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært