Tårer og latter i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Video: Se konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet.

Det ble både tårer og latter under seremonien i Slottskapellet på Slottet, hvor prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert lørdag ettermiddag.

Det første som møtte de rundt 150 gjestene i Slottskapellet lørdag, var et innbundet program for seremonien der prinsessen hadde lagt et tykt, løst ark innsatt med blomsterfrø.

«Når dette papiret legges i jorda, vil det med tiden vokse fram fargerike sommerblomster. Jeg håper det kan være et fint minne, og en påminnelse om at det er bare vi som kan ta vare på jorden vår», er prinsessens budskap, som tydelig viser hennes engasjement for jordas framtid.

Handle, ikke prate

– Du er en av de mange unge som ber oss om å gjøre noe for miljøet, ikke bare prate, sa biskop Kari Veiteberg i sin preken til den kongelige konfirmanten.

Prinsessen, som kan bli Norges første kvinnelige regent på 600 år, har til nå vært medlem av Miljøagentene, og hennes aller første offisielle oppdrag var da hun møtte Miljøagentparaden på Slottsplassen under Verdens miljødag i 2009.

Det grønne satte også sitt preg på både et nyoppusset Slottskapell og framsiden av slottet, som for anledningen var pyntet med et vell av planter i sesong, deriblant lyserød og lysegrønn hortensia, snøbær, bringebærblader, husfred og adiantumbregner.

(Saken fortsetter under)

Prinsesse Ingrid Alexandra ble lørdag ettermiddag konfirmert i Slottskapellet på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Bønner for deg

Til toner av Vivaldi kom prinsessen like før klokken 12 inn i Slottskapellet og tok plass mellom sin far og bestefar. Hele den norske kongefamilien var allerede på plass, samt prinsessens faddere, Spanias kong Felipe, kronprins Frederik med familie og kronprinsesse Victoria av Sverige.

Benkeradene var ellers fylt med representanter fra det offisielle Norge, med statsminister Erna Solberg (H) og stortingspresident Tone Trøen (H) på første rad med sine ektefeller.

Det er 31 år siden sist gang det ble holdt en kongelig konfirmasjon i Norge. Også kronprins Haakon ble konfirmert i Slottskapellet.

– Du skal vite at det strømmer mange gode tanker og ønsker til deg i dag. Vi vil deg så vel. Det blir bedt mange bønner for deg og fremtiden din, innledet preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien.

Se video fra Slottskapellet:

– Spre håp

Ingrid Alexandra har fulgt konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, der konfirmantene diskuterte temaer som blant annet psykisk helse, terror, sex og samliv og pornografi.

– Under forberedelsene sa du til meg: Ikke spør meg om hvem som ble kastet i brønnen og sånn, for det ble faren min spurt om. Men spør meg gjerne om noe skikkelig vanskelig, sa Oslo-biskop Kari Veiteberg til latter fra hele salen.

Som 15-åringer flest klarte ikke prinsessen å sitte stille under hele prekenen, men lot både blikk og smil vandre rundt i kapellet.

– Det kommer heldigvis ingen vanskelige spørsmål fra meg i dag. Jeg vil heller råde deg til å fortsette å stille spørsmål om det som er viktig og vanskelig, sa biskopen som oppfordret prinsessen til å bidra til å spre håp.

(Saken fortsetter under)

Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet lørdag. Hun bar sin nye bunad fra Øst-Telemark. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet lørdag. Hun bar sin nye bunad fra Øst-Telemark. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Rørt til tårer

– Mange unge kjenner at livet butter imot. Den viktigste oppgaven for kirken i en slik situasjon er å jobbe for å spre livsmot og livsglede. Spre håp slik at vi kan se en framtid for moder jord og alt levende, fremholdt biskopen.

Prinsessen leste selv Frans av Assisis bønn før det var hennes tur å følge i sin fars fotspor og knele alene ved alteret og motta velsignelsen fra biskop Veiteberg og sogneprest i Asker Karoline Astrup.

Da måtte en tydelig rørt kronprinsesse Mette-Marit tørke både én og to tårer.

Også dronning Sonja måtte opp med lommetørkleet da fadderne og Ingrid Alexandras brødre tente lys for prinsessen.

Etter seremonien i Slottskapellet er alle gjestene invitert på en treretters lunsj på Slottet til ære for konfirmanten.

SE VIDEO: Kronprinsesse Mette-Marit slet med å holde tårene tilbake da hun holdt tale for datteren:

Celeber gjesteliste

Blant gjestene var naturlig nok hele den norske kongefamilien, i tillegg til Spanias kong Felipe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian av Danmark og kronprinsesse Victoria av Sverige. I tillegg var øvrig familie og representanter fra det offisielle Norge, til stede. Komiker Bård Tufte Johansen med familie var også til stede.

Kong Harald og kronprins Haakon bar Hærens gallauniform i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix POOL
Kong Harald og kronprins Haakon bar Hærens gallauniform i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix POOL

Det er over 30 år siden sist gang det ble holdt en kongelig konfirmasjon i Norge. kronprins Haakon ble også konfirmert i Slottskapellet.

15 år gamle Ingrid Alexandra er nummer to i arverekken etter sin far. Dersom hun blir dronning, blir hun Norges første kvinnelige regent siden 1400-tallet.

Årets konfirmasjon skiller seg også fra tidligere kongelige konfirmasjoner på en annen måte: I nesten alle de offisielle posisjonene som er representert i kirken, sitter det en kvinne.

– Her er det stor forskjell fra farens konfirmasjon. Dronning Sonja har jo også betydd svært mye for prinsessens forberedelser på livet som landets fremtidige dronning, sier Lie.

SE VIDEO: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt takk for maten-talen i egen konfirmasjon:

Dronningen beskrev prinsessen som omsorgsfull

– For helt siden du var liten har du vært opptatt av å ta vare på naturen. Det engasjementet håper jeg vil følge deg hele livet, sa dronning Sonja under lunsjen etter seremonien i Slottskapellet.

Det var en rørt dronning som holdt første tale i Store spisesal på Slottet lørdag. Der var det også pyntet med bringebærgrener fra prinsessens hjem på Skaugum i Asker.

– Det er noe symbolsk i at det vakre trenger tid og omsorg for å kunne spire og blomstre, sa dronningen.

– På disse 15 årene har du utviklet deg til å bli en klok, kunnskapsrik, vakker og sosial jente – med omsorg både for mennesker, dyr og natur.

(Saken fortsetter under)

SE VIDEO: Hør dronningens rørende tale til barnebarnet:

SE VIDEO: Kong Harald til barnebarnet: – Du er pliktoppfyllende og klok:

Stor familie

I dronningens tale ble det også lagt vekt på den store familien som omkranser prinsessen.

– Du har en meget stor familie! Du har faddere som har hatt en spesiell omsorg for deg helt siden dåpen. Du har mange venner. Og du lever i et land, blant et folk – representert ved mange av gjestene her i dag – som følger deg med glede og forventning.

Dronning Sonja trakk også fram flere familieturer og beskrev dem som svært verdifulle.

– Vi er dypt takknemlige for alt det disse reisene har gitt oss av minner og felles opplevelser – enten de har gått til Finnmark, Sør-Afrika eller til Svalbard. Jeg håper at de sterke båndene mellom oss i familien vil bidra til å bære deg gjennom livet.

SE VIDEO: Onkel Espen Høiby fikk hele salen til å le med sin tale:

Jobber godt sammen

Dronningen og prinsessen har utviklet et nært bånd i løpet av de 15 årene. De har blant annet samarbeidet om konfirmasjonsgaven; bunaden fra Øst-Telemark, og prinsessens egen skulpturpark i Slottsparken. I høst skal den ferdigstilles med 12 kunstverk, hvor barn fra alle deler av landet har bidratt med skissetegninger.

– Vi har sammen vurdert dem underveis i prosessen. Det har vært spennende å samarbeide med deg om dette, og å lytte til dine velfunderte betraktninger, sa dronningen.

(Saken fortsetter under)

Dronning Sonja sa i sin tale til prinsesse Ingrid Alexandra at prinsessen hadde vært opptatt av å ta vare på naturen helt siden hun var liten. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix
Dronning Sonja sa i sin tale til prinsesse Ingrid Alexandra at prinsessen hadde vært opptatt av å ta vare på naturen helt siden hun var liten. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix

Hun hadde også glede av å overrekke enda en gave til konfirmanten: en omskapt sølje etter dronningens egen bestemor Maja.

– Nå har vi gjenskapt den, og vi kaller den «Majasøljen». Den får både du og de andre barnebarna i anledning deres konfirmasjon.

Naturreservat og gratulasjonsprotokoll

Fra før er det kjent at prinsessen har fått en bunad fra Øst-Telemark i konfirmasjonsgave fra kongeparet. Den blir prinsessens antrekk i konfirmasjonen.

Dronning Sonja har tatt aktiv del i bunadsprosjektet sammen med sitt 15 år gamle barnebarn. Hun har selv bunad fra Øst-Telemark.

Regjeringens konfirmasjonsgave til prinsesse Ingrid Alexandra er å døpe om et område på Bygdøy til Prinsesseåsen naturreservat. I tillegg får hun et kunstverk malt av den norske kunstneren Tyra Tingleff.

Fredag ble det også lagt ut en gratulasjonsprotokoll på Slottet, der de som ønsket det, kunne skrive en hilsen til prinsessen. Også på kongehusets nettsider vil det være anledning til å gratulere prinsessen fra fredag til søndag.

SE VIDEO: Her blir prinsessen konfirmert:

Fakta om prinsesse Ingrid Alexandra

* Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004 som det første felles barnet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

* Prinsessen er nummer to i arverekken etter kronprins Haakon. Hun vil etter all sannsynlighet bli den første regjerende dronning av Norge siden Margrete I, som regjerte i Danmark-Norge fram til 1412.

* 17. april 2004 ble prinsessen døpt i Slottskapellet i Oslo av daværende biskop Gunnar Stålsett.

* I 2006 begynte prinsessen i barnehage, og i 2010 startet hun skolegangen på Jansløkka skole i Asker.

* I 2014 begynte hun på privatskolen Oslo International School på Bekkestua. I høst begynte hun på Uranienborg skole for å ta det siste året på ungdomsskolen ved en offentlig skole.

* Prinsessen har allerede hatt flere offisielle oppdrag. Blant annet pleier hun å stå på Slottsbalkongen 17. mai, og hun har deltatt på den årlige Holmenkolldagen. Da kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige giftet seg i 2010, var prinsessen blomsterpike.

* I mai 2016 åpnet prinsessen sin egen skulpturpark for barn i Slottsparken.

Fakta om kongelige konfirmasjoner

* Lørdag konfirmeres prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet.

* Hennes far, kronprins Haakon, ble konfirmert samme sted 9. oktober 1988.

* Samme år ble kronprinsesse Mette-Marit konfirmert i en kirke på Sørlandet. Som sin datter, fikk også hun en bunad – fra Rogaland – i konfirmasjonsgave.

* I mai to år tidligere ble prinsesse Märtha Louise konfirmert i Asker kirke.

* Kong Harald ble konfirmert i Slottskapellet i 1953. Hans faddere var besteforeldrene, kong Haakon og dronning Maud, samt prins Carl fra Sverige og hans hustru prinsesse Ingeborg av Danmark, Storbritannias kong George VI og dronning Mary, Belgias kong Leopold og dronning Ingrid av Danmark.

Fakta om Slottskapellet

* Slottskapellet er et kapell på Slottet i Oslo som er åsted for mange begivenheter i den norske kongefamilien. Blant annet blir kongelig dåp og konfirmasjon avholdt her. Her lå også kongene Haakon VII og Olav V på lit de parade før de ble begravet.

* Da kong Karl Johan la ned grunnsteinen til Slottet under en seremoni 1. oktober 1825, ble steinen lagt under det som skulle bli stedet for alteret i Slottskapellet.

* Rommet ble tegnet av slottsarkitekten Hans Ditlev Franciscus von Linstow (1787–1851).

* Kapellet ble restaurert i 2004 i forbindelse med dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra og framstår i dag i all vesentlighet slik det var da Slottet ble innviet i 1849.

* På søndager blir det holdt gudstjeneste i Slottskapellet i regi av studentmenigheten i Oslo.

* Kapellet blir også brukt til konserter, i hovedsak i samarbeid med Oslo kammermusikkfestival.

Kilde: Kongehuset, Wikipedia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Tidligere E-sjef: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus09:30 Verdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17 Ni år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08 27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43 Hitlers eiendeler auksjoneres bort08:21 Mistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56 Israelske luftangrep mot Gazastripen06:50 Frode Berg et steg nærmere hjemreise06:20 Krimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19 Fem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01 Fortsatt mange branner i Australia06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:17 Ni år gammel gutt savnet i Oslo04:28 Tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22 Lovende start for Hovland og Ventura i Mexico03:37 Trump benåder to soldater02:59 Sterke reaksjoner mot TV 2s Tonning Riise-episode02:43 Siktet skoleskytter i California er død02:30 Bolivia utviser cubanere og Venezuelas diplomater01:33 Mann til sykehus etter trafikkulykke i Moss00:54 Dansk mann pågrepet etter drap i Malmö00:53 Politiet ønsker tips etter voldtekt i Stavanger00:24 Prins Andrew: Dårlig dømmekraft å fortsette vennskapet med Epstein00:11 Frode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang22:49 Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania22:08 Kvinne funnet drept i Florø22:04 Frode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang21:51 Anita Berg: – Kjempegodt å høre stemmen hans21:39 15-åring uten armer og bein brutalt behandlet av politiet i video21:13 Veksel-spøkelset: Kronestykket kan forsvinne20:59 Demokratene vurderer å se på Trumps tvitring i riksrettssaken20:46 Over 6.000 bedrifter i Norge har gått konkurs det siste året20:35 Mystisk stein i Odda avslører dato for «Ragnarok»19:51 Historisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51 Sørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene19:25 Nå kan norske tog få to etasjer19:09 Bill Clinton til Trump: Gjør jobben din!18:42 Søreide: Det ble klart at Litauen var eneste mulighet i Frode Berg-saken18:04 Tidligere Trump-rådgiver Roger Stone kjent skyldig på alle punkter18:02 Haaland stoppet av vondt kne, norsk 4-0 over Færøyene17:56 Manshaus gikk rettens vei for å beholde kontrollen over formuen – tapte17:45 NRK vil ikke beklage til Treholt: – Viktig å beskrive handlingsmønsteret16:50 Høyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30 Gratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55 Tror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54 Følte seg truet av Trump under høringen15:15 Tyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07 Kirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06 Skal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11 Equinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02 Valg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01 Palestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52 Frode Berg løslatt i Litauen13:42 Helsesista får dialektpris13:11 Klæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10 Støttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56 Trumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56 Svømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50 Spiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRK: «Jeg skulle knekke sammen»12:39 Pressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38 Guvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22 Internasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03 Oscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41 Snøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39 Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26 Ordfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55 Ny ordning gjør det enklere å melde flytting10:53 Nær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44 Roper varsku om stigende havnivå10:09 Hamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55 Halvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38 Hovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær
Siste nytt
16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeTidligere E-sjef: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus09:30SportVerdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17NorgeNi år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08Norge27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43VerdenHitlers eiendeler auksjoneres bort08:21NorgeMistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56VerdenIsraelske luftangrep mot Gazastripen06:50NorgeFrode Berg et steg nærmere hjemreise06:20NorgeKrimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19VerdenFem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01VerdenFortsatt mange branner i Australia06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeNi år gammel gutt savnet i Oslo04:28NorgeTenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22SportLovende start for Hovland og Ventura i Mexico03:37VerdenTrump benåder to soldater02:59NorgeSterke reaksjoner mot TV 2s Tonning Riise-episode02:43VerdenSiktet skoleskytter i California er død02:30VerdenBolivia utviser cubanere og Venezuelas diplomater01:33NorgeMann til sykehus etter trafikkulykke i Moss00:54VerdenDansk mann pågrepet etter drap i Malmö00:53NorgePolitiet ønsker tips etter voldtekt i Stavanger00:24VerdenPrins Andrew: Dårlig dømmekraft å fortsette vennskapet med Epstein00:11NorgeFrode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang22:49SportSverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania22:08NorgeKvinne funnet drept i Florø22:04NorgeFrode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang21:51NorgeAnita Berg: – Kjempegodt å høre stemmen hans21:39Verden15-åring uten armer og bein brutalt behandlet av politiet i video21:13PengerVeksel-spøkelset: Kronestykket kan forsvinne20:59VerdenDemokratene vurderer å se på Trumps tvitring i riksrettssaken20:46PengerOver 6.000 bedrifter i Norge har gått konkurs det siste året20:35NorgeMystisk stein i Odda avslører dato for «Ragnarok»19:51SportHistorisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51SportSørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene19:25ReiseNå kan norske tog få to etasjer19:09PolitikkBill Clinton til Trump: Gjør jobben din!18:42NorgeSøreide: Det ble klart at Litauen var eneste mulighet i Frode Berg-saken18:04VerdenTidligere Trump-rådgiver Roger Stone kjent skyldig på alle punkter18:02SportHaaland stoppet av vondt kne, norsk 4-0 over Færøyene17:56NorgeManshaus gikk rettens vei for å beholde kontrollen over formuen – tapte17:45NorgeNRK vil ikke beklage til Treholt: – Viktig å beskrive handlingsmønsteret16:50NorgeHøyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30NorgeGratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55SportTror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54PolitikkFølte seg truet av Trump under høringen15:15VerdenTyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07NorgeKirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06MotorSkal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11PengerEquinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02PolitikkValg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01VerdenPalestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52VerdenFrode Berg løslatt i Litauen13:42KulturHelsesista får dialektpris13:11SportKlæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10NorgeStøttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56PolitikkTrumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56SportSvømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50NyheterSpiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRK: «Jeg skulle knekke sammen»12:39KulturPressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38ReiseGuvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22ReiseInternasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03NorgeOscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41VerdenSnøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39VerdenMoskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26ReiseOrdfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55NorgeNy ordning gjør det enklere å melde flytting10:53VerdenNær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44VerdenRoper varsku om stigende havnivå10:09VerdenHamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55NorgeHalvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38NorgeHovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær
Populært