Isaksen kaller inn til turismemøte – skal hindre masseturisme

På Vestlandet blir det varme og fine dagar i lang tid framover. Her cruiseskip på veg ut Geirangerfjorden i Møre og Romsdal.
På Vestlandet blir det varme og fine dagar i lang tid framover. Her cruiseskip på veg ut Geirangerfjorden i Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NPK

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kaller populære turistkommuner inn til møte. Målet er å hindre fjordene i å se ut som «London i rushtiden», ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ministeren ser med bekymring på det økende antallet turister som kommer til Norge, og han mener det er viktig at regjeringen tilrettelegger for at turistkommunene kan styre cruiseturismen slik at de kan unngå masseturisme.

– Det er et problem noen steder i Norge, og jeg har i høst kalt inn til et møte for å høre med kommunene som er omfattet av dette, og for å få deres innspill til hva de trenger av verktøy, sier Isaksen til kanalen.

Næringsministeren ønsker å legge til rette for at turistkommunene klarer å styre turismen slik at de klarer å unngå det som kaller «people pollution».

Tidligere i sommer har NHO Reiseliv tatt til orde for å begrense cruisetrafikken i Norge. De frykter at masseturisme vil svekke omdømmet til norske byer og havner, og frykter tilstander som i Venezia og Barcelona, om det ikke gjøres noe.

Personvernpolicy