Hans Fredrik Dahl får Fritt Ords Honnør

Få har som ham benyttet seg av det frie ord, skriver styret i Fritt Ord om Hans Fredrik Dahl. Dahl er tildelt Fritt Ords Honnør.
Få har som ham benyttet seg av det frie ord, skriver styret i Fritt Ord om Hans Fredrik Dahl. Dahl er tildelt Fritt Ords Honnør. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Pressemann og historiker Hans Fredrik Dahl (79) tildeles Fritt Ords Honnør for sitt bidrag til kunnskaps- og samfunnsdebatten i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dahl har vært en sentral avisredaktør, journalist, forlagsmann og medieprofessor, og en markant person i norsk offentlighet gjennom femti år.

– Hans Fredrik Dahl har ofte vært kontroversiell og har provosert med sine nye perspektiver blant annet på okkupasjonstid og krigshistorie. Han har stått i mange offentlige stormer, men har også vist evne og vilje til å endre mening og beklage, heter det i Fritt Ords begrunnelse.

Fritt Ord-styret beskriver ham videre som en person som har vært en sjenerøs veileder og rådgiver for pressefolk, akademikere og studenter gjennom flere generasjoner.

Fritt Ords Honnør består av 100.000 kroner og en krystallvase, og er en påskjønnelse som deles ut av stiftelsen Fritt Ords styre. Styret deler også ut Fritt ords pris. Honnør-tildelingen finner sted 17. september.

Personvernpolicy