Norske myndigheter skal utplassere politibetjent på Filippinene

Justisminister Jøran Kallmyr og politidirektør Benedicte Bjørnland.
Justisminister Jøran Kallmyr og politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene trapper opp kampen mot norske overgripere og ansetter en norsk politimann som skal utplasseres på Filippinene, skriver TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politibetjenten skal ansettes i en såkalt liaison-stilling. Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sier til kanalen at han med tiltaket ønsker å sette en stopper for norske overgripere på Filippinene.

– Norske pedofile skal være klar over at vi kommer til å ha en mye større sjanse til å ta dem, sier justisministeren.

Utlysningen av stillingen er ikke langt unna, og etter planen skal politibetjenten som skal ha Kripos som fagansvarlig, være operativ på Filippinene i begynnelsen av 2020. Selve stillingen skal imidlertid formelt ligge under Utenriksdepartementet.

Kripos-sjef Ketil Haukaas håper det skal virke forebyggende å ha en politibetjent til stede på Filippinene. Han kaller problemet eskalerende og mener at Norge både har et juridisk og et moralsk ansvar for å beskytte barn, også utenfor Norge, når de utsettes for overgrep fra norske borgere.

– Norske menn som bestiller direkteoverførte seksuelle overgrep av barn i utlandet, skal stilles til ansvar for sine handlinger. De skal ikke føle seg trygge, selv om de sitter i sin egen stue og bestiller overgrep, sier Haukaas i en pressemelding.