Bilulykken i Svolvær har krevd tre menneskeliv

Blomster på fergeleiet der tre personer omkom. Foto: Trine Sivertsen /Våganavisa / NTB scanpix
Blomster på fergeleiet der tre personer omkom. Foto: Trine Sivertsen /Våganavisa / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kvinnen som har vært innlagt på sykehus etter ulykken på ferjeleiet i Svolvær 24. august, døde fredag. Ulykken har dermed krevd tre menneskeliv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 39 år gamle Fadumo Ali Sheekh som nå er død. Hun er moren til 19-åringen som døde tidligere i uka, opplyser politistasjonssjef Ketil Utne Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon.

39-åringen har vært innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge siden lørdag, men døde altså seks dager senere, melder Lofotposten.

Lørdag 24. august havnet en bil i vannet ved fergekaia i Svolvær. Sheekh satt i bilen sammen med datteren Sadio Hussein Jeyladi (19) og Ahmed Sheikh Osman Mohamed (39).

Søndag kveld døde 19-åringen, mens Mohamed døde natt til mandag. De to ble gravlagt på den muslimske delen av Sandnessund gravlund i Tromsø torsdag.

Det er to familier som er rammet. Mor og datter er fra samme familie, mens mannen er fra en annen familie.

Ordføreren i Vågan kommune, Eivind Holst, er sterkt preget etter ulykken og fortalte torsdag til TV 2 at kvinnen i 30-årene hadde seks barn, og mannen fire.

– Det er en tragedie. Hun som har gått bort, har fem søsken igjen. En far har også gått bort, og han har fire barn, sier ordføreren.

Politiet mener ulykken skjedde under øvelseskjøring.

Autovernet på kaia var ødelagt. Statens vegvesen har bekreftet at de hadde fått beskjed om det ødelagte autovernet flere ganger, og at de skulle ha utbedret det på forsommeren i år.

Personvernpolicy