Død mann i Buskerud er trolig polsk

Politiet har grunn til å tro at den døde mannen som ble funnet i en bekk i Øvre Eiker 21. august, er polsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige obduksjonen ga ingen tydelige svar på hvor lenge en mann som ble funnet død i Øvre Eiker onsdag 21 august, har ligget der. Den døde ble funnet i en bekk i et skogholt nær kommunegrensa til Modum.

– DNA-profilen fra den omkomne har ikke gitt treff i det norske DNA registeret. Det regnes derfor som lite sannsynlig at mannen er norsk, sier Øystein Kvernes, som leder etterforskning og forebyggende avsnitt i Eiker

Obduksjonsrapporten ga heller ingen svar om dødsårsak.

– Opplysninger i saken gjør at vi mener den døde mannen kan være polsk statsborger, og vi har derfor kontaktet polske myndigheter, forteller Kvernes.

– Kripos bistår med identifiseringen av avdøde, og bistår i den forbindelse med innhenting av referanseprøve fra Polen. Før dette foreligger kan vi ikke endelig fastslå identiteten på mannen, sier han.

Politiet har opplysninger om en polsk voksen mann som er observert i området i begynnelsen av desember 2018, som kan passe med personen som er funnet.

– Vi ber om at de som kan ha sett en mann de har reagert på i området Skotselv/Åmot fra slutten av november og begynnelsen av desember i 2018, kontakter politiet.

Personvernpolicy