Politiet har bedt om rettspsykiatrisk undersøkelse av drapssiktet

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge sier det vil bli foretatt foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av den 27 år gamle mannen som er siktet for drap på en 43 år gammel mann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge sier det vil bli foretatt foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av den 27 år gamle mannen som er siktet for drap på en 43 år gammel mann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har bedt om en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en 43 år gammel mann i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Kristine Knutsen-Bergen skriver i en epost til Bergens Tidende at det vil bli foretatt en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av 27-åringen.

BT har ikke fått tak i 27-åringens forsvarer Einar Råen.

1. juni ble 43 år gamle Ronny Nygård funnet død på en parkeringsplass i Åsane i Bergen. 27-åringen 21. august ble pågrepet og siktet for drap på mannen.

Politiadvokaten opplyser til BT at siktedes DNA ble sikret i en relativt tidlig fase i etterforskningen. Ifølge avisen skal den siktedes DNA på avdøde, samt blod og hudceller fra avdøde på en bukse tilhørende siktede være sentrale bevis i saken.

Den siktede mannen ble først kalt inn som vitne i saken, men om lag to uker etter hendelsen ble han siktet for uriktig forklaring.

– Det ble tatt DNA av siktede da han var pågrepet for falsk forklaring, opplyser Knutsen-Berg til BT.

Mannens forsvarer Einar Råen har tidligere sagt at hans klient nekter straffskyld både for drap og falsk forklaring. Den siktede er småbarnsfar og er i arbeid.