Kvinne fengslet etter at eldre ble lurt

En kvinne i 20-årene ble onsdag varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett etter flere bedragerier av eldre kvinner i bergensområdet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En kvinne i 20-årene ble onsdag varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett etter flere bedragerier av eldre kvinner i bergensområdet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne i 20-årene er varetektsfengslet i fire uker etter at flere eldre kvinner i Bergen til sammen er blitt fralurt nær 300.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble fengslet i Bergen tingrett onsdag. Under fengslingsmøtet erkjente kvinnen at hun sto bak sju grove bedragerier og to forsøk på tilsvarende bedragerier.

Bergens Tidende skriver at flere eldre kvinner er blitt oppringt av sine angivelige barnebarn og har blitt fortalt historier om at de er havnet på sykehus i utlandet. Kvinnene, som alle er i alderen 70 til 90 år, skal ha blitt fralurt summer på 20.000-30.000 kroner.

– Totalsummen nærmer seg 300.000 kroner. Den eldste kvinnen er 94 år. Jeg synes dette er utrolig frekt og ekstremt dårlig gjort, sier politiadvokat Linn Revheim til avisen.

Kvinnen ble først pågrepet i slutten av juli, men ble løslatt etter avhør. Politiet fikk flere anmeldelser og gikk på nytt til pågripelse. Retten deler politiets mening om at varetekt er nødvendig for å få kvinnen til å stanse.

– Retten viser her til omfanget av straffbare handlinger over et kort tidsrom, samt at siktede har vært pågrepet og løslatt uten at dette avholdt henne fra å fortsette med bedragerier, skriver Bergen tingrett i kjennelsen.

Politiadvokaten sier til BT at også kvinnens kjæreste er siktet i saken, men at politiet ikke vet hvor han er.

Personvernpolicy