Trøndere vant milliardkontrakt for å kjøre buss i Sverige

Norske Trønderbilene har sikret seg kontrakten på å kjøre rutebusser i svenske Östersund de neste ti årene. Kontrakten har en verdi på 1,2 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens svenske SJ skal kjøre tog på norske jernbanespor, går det kontrakter også andre veien, skriver Adresseavisen. Selskapet Trønderbilene har inngått en avtale om å stå for rutebiltilbudet i Östersund og fire andre kommuner de neste ti årene.

Med totalt 97 busser skal selskapet, som er en del av Torghatten-konsernet, betjene 67 bussruter. Avtalen er inngått med statlige selskapet Länstrafikken i Jämtland og har en verdi på 1,2 milliarder norske kroner.

Trønderbilene fikk egentlig kontrakten i fjor, men det oppsto en rettslig strid om tildelingen. Nå er saken imidlertid avgjort i domstolen og endte med å gå i det norske selskapets favør. Dermed kan Trønderbilenes busser starte opp i desember.

Personvernpolicy