Universitet har anmeldt drapstrussel mot rektor

Vedtaket om å avvikle studiestedene Nesna (bildet) og Sandnessjøen har vakt stor oppstandelse og møtt kraftig motstand. Arkivfoto: Nord universitet / NTB scanpix
Vedtaket om å avvikle studiestedene Nesna (bildet) og Sandnessjøen har vakt stor oppstandelse og møtt kraftig motstand. Arkivfoto: Nord universitet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rektoren ved Nord universitet har blitt drapstruet i forbindelse med nedleggelsen av studiestedene på Nesna og Sandnessjøen. Politiet har henlagt anmeldelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen mot rektor Hanne Solheim Hansen skal, ifølge Trønder-Avisa , ha kommet for noen uker siden. Verken eksakt tidspunkt eller innhold i trusselen er kjent, men politiet setter den i sammenheng med beslutningen om å avvikle studiestedene Nesna og Sandnessjøen.

Trusselen var anonym og ble fremsatt skriftlig mot rektoren.

Universitetet tok kontakt med politiet da trusselen kom. I en pressemelding onsdag opplyser politiadvokat Marit Olsen Heggstad i Nordland politidistrikt at anmeldelsen nå er henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann.

– Politiet vurderte flere etterforskningsskritt i saken, herunder kriminalteknisk undersøkelse. Opplysninger i saken tilsa imidlertid at både trusselbrev og konvolutt var håndtert av et stort antall hender før disse kom til politiet. Slik undersøkelse ville derfor vært formålsløs, opplyser politiadvokaten.

Studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen ble 26. juni vedtatt nedlagt av universitetsstyret, og utdanningsminister Iselin Nybø (V) har uttalt at hun ikke vil overprøve styrets beslutning. Ifølge NRK har både KrF, Frp, Sp, SV, R og Ap sagt at de er uenige i vedtaket.

Ved studiestart tirsdag demonstrerte likevel flere studenter og ansatte da rektor Hanne Solheim Hansen holdt åpningstale på Nesna.

– Det er selvfølgelig aldri hyggelig å ikke bli møtt velkommen. Men jeg har en jobb å gjøre og det er å implementere det vedtaket styret har fattet, sier Hansen.

Personvernpolicy