Siktet mann avhørt etter ransforsøk i Bodø

Den maskerte mannen som natt til tirsdag forsøkte å rane et Bodø Hotell, ble avhørt onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Av hensyn til den pågående etterforskningen ønsker ikke politiet å gå inn på siktedes forklaring, men han samarbeider og er villig til å forklare seg for politiet, sier politifullmektig Daniella Rivera i Nordland politidistrikt.

Politiet understreker at dette er en pågående etterforskning, men at den så langt underbygger at politiet er kommet i kontakt med de rette personene.

Tirsdag kveld ble den kvinnelig mistenkte i saken sluppet fri fra politiets varetekt, siden de ikke lengre hadde grunnlag for å holde henne. Mannen og kvinnen er begge mellom 20 og 25 år gamle.

Politiet hadde planlagt å avhøre mannen som fortsatt er siktet i saken tirsdag kveld, men det ble ikke gjennomført da han av helsemessige årsaker ikke var i stand til å forklare seg.

Politiet fortsatte onsdag etterforskningen gjennom blant annet avhør og gjennomgang av elektroniske spor.

De ønsker fortsatt å komme i kontakt med alle som befant seg i området rundt hotellet natt til tirsdag, fra klokka 3.30 til klokka 4.30.

Kvinnen og mannen var begge delvis maskert da de tok seg inn på hotellet i 4-tiden om natten og truet en ansatt med en pistollignende gjenstand.

Den ansatte, en mann i 30-årene, ble lettere skadd under ransforsøket. Han trodde ikke det var et ekte våpen, og det oppsto et basketak mellom ham og ranerne.

Personvernpolicy