Fire bøtelagt etter demonstrasjon ved slakteri på Romerike

Fire aksjonister utenfor Furuseth AS sitt slakteri på Dal. Samuel Rostøl (bildet) skriver på Facebook at demonstrasjonen endte med en bot på 10.500 kroner.
Fire aksjonister utenfor Furuseth AS sitt slakteri på Dal. Samuel Rostøl (bildet) skriver på Facebook at demonstrasjonen endte med en bot på 10.500 kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

De fire aktivistene som ble pågrepet etter mandagens demonstrasjon utenfor Furuseth slakteri, fikk 10.500 kroner i bot hver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en av aktivistene, Samuel Rostøl, som skriver dette på sin Facebook-side , melder Nationen.

Totalt må de fire ut med 42.000 kroner til sammen.

Rostøl skriver at han syns summen er høy, tatt i betraktning av at Furuseth slakteri ble gitt en bot på 23.000 kroner for å ha senket en gris i varmt vann før den var blitt ordentlig avlivet.

Ifølge Øst politidistrikt var demonstrasjonen ikke innmeldt, slik en er pliktet å gjøre. Seks personer ble klippet løs da de nektet å følge pålegg om å fjerne seg. Til Nationen opplyser arrangøren Direct Action Everywhere (DxE) at rundt 50 norske og svenske aktivister hadde møtt opp.

– Aktivistene lenker seg fast med kjetting og sykkellåser til portene for å forsøke å hindre lastebilene med dyr å kjøre inn på slakteriet, sa talsperson Veronika Andersson.

Det sto biler fulle av dyr utenfor, og disse fikk ikke lesset av, ifølge slakteriets daglige leder Harald Furuseth.

– Velferdsmessig er det ikke bra. Det er et paradoks at dyreforkjempere bidrar til dyrs lidelse, sa Furuseth.

Personvernpolicy