Været de neste dagene: Varmerekorder, kraftig nedbør, farevarsel og skredfare

Meteorologene melder om mye vær de neste dagene. Se video.

På Vestlandet melder NVE om flomfare og fare for jord- og flomskred på grunn av kraftige regnbyger. Samtidig melder meteorologene om 30 grader flere steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i det hele tatt meldt om mye vær de neste dagene. Onsdag og torsdag kan det bli både kraftig regn, varmerekorder, flom og skred.

Meteorologene har sendt ut oransje farevarsel for styrtregn i Sogn og Fjordane og Hordaland og gult nivå nord i Rogaland.

Lokalt kan det komme 30 til 55 millimeter nedbør i løpet av tre timer. Kraftigst regn ventes fra onsdag ettermiddag til torsdag morgen.

NVE har sendt ut varsel om flomfare på gult nivå for Vestlandet på grunn av den kraftig nedbøren. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, advarer NVE på varslingstjenesten varsom.no.

De store nedbørsmengdene fører dessuten til jord- og flomskredfare på Vestlandet, også dette på gult nivå.

Ny forskning: Millioner av vindmøller i Europa kan skape mer strøm enn hele verden bruker

Første del av onsdag kan det komme kraftige regn- eller haglbyger i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold og Buskerud, ifølge meteorologene. Lokalt kan det komme 20 millimeter nedbør på en time.

Samtidig går det mot varmerekorder flere steder.

– Aldri har det vært over 30 grader så sent på sommeren, men nå er det mulighet for så høye temperaturer flere steder. Dette gjelder mange steder sør i landet, så langt nord som på Helgeland, opplyses det.

Torsdag er det trolig slutt på det varme været.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden