Dialog mellom politiet og muslimske trossamfunn

Politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politidirektør Benedicte Bjørnland ber politimesterne om å invitere ledere i muslimske trossamfunn i Norge til dialogmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av et brev fra Politidirektoratet til politimestrene som ble sendt fredag ettermiddag. Hensikten med møtet er å informere og forebygge utrygghet i muslimske miljøer.

– Jeg mener ledelsen i muslimske trossamfunn må være kjent med hvordan trusselbildet for voldelig ekstremisme mot muslimer og moskeer er, og de bør få informasjon om hva politiet gjør for å forebygge. I tillegg ønsker jeg at politimesterne lytter til innspill fra moskeenes ledere om hva de forventer og hva de selv kan bidra med i det forebyggende og trygghetsskapende arbeidet, sier Bjørnland.

Der hvor det allerede er gjennomført dialogmøte i etterkant av terrorangrepet i Bærum forventes det ikke at det innkalles til nytt møte. Politidirektøren ber de aktuelle politimesterne vurdere om den etablerte dialogen i tilstrekkelig grad ivaretar behovet for å skape trygghet.

– Det er viktig at informasjonen som gis, er enhetlig. Mediedekningen har bidratt til å skape en oppfatning om at politiet har hatt konkret informasjon om økt farenivå eller trusler mot moskeer uten å ta tak i det. Jeg tror dialogen med de muslimske miljøene kan bidra til å korrigere en slik oppfatning, sier Bjørnland.

Politidirektoratet vil invitere ledelsen i Islamsk Råd Norge og Muslimsk Dialognettverk til et dialogmøte på nasjonalt nivå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden