Demonstrasjon ved slakteri på Romerike

Aktivister fra Direct Action Everywhere (DxE) utenfor porten til slakteriet mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Aktivister fra Direct Action Everywhere (DxE) utenfor porten til slakteriet mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En gruppe dyrevernsaktivister lenket seg mandag fast til porten til slakteriet Furuseth i Eidsvoll kommune. De krevde å få komme inn og se slakteprosessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Øst politidistrikt var demonstrasjonen ikke innmeldt, slik en er pliktet å gjøre. Seks personer ble klippet løs da de nektet å følge pålegg om å fjerne seg.

Til Nationen opplyser Direct Action Everywhere (DxE) at rundt 50 norske og svenske aktivister hadde møtt opp.

– Aktivistene lenker seg fast med kjetting og sykkellåser til portene for å forsøke å hindre lastebilene med dyr å kjøre inn på slakteriet, sier talsperson Veronika Andersson.

Det sto ifølge slakteriets daglige leder Harald Furuseth biler fulle av dyr utenfor, og disse fikk ikke lesset av.

– Velferdsmessig er det ikke bra. Det er et paradoks at dyreforkjempere bidrar til dyrs lidelse, sa Furuseth.

Til Dagbladet opplyser slakterisjefen at de ikke har noe å skjule, men at de ønsker å styre hvordan kommunikasjonen rundt dette er.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke så kontroversielt, men folk reagerer forskjellig på det å ta liv. Det er ikke det at vi ikke ønsker åpenhet, men vi ønsker ikke at aktivister skal kommunisere denne åpenheten, sier Furuseth.

Ifølge Mattilsynet ble en gris på slakteriet Furuseth bedøvet, men ikke forsvarlig avlivet, før den ble senket i glovarmt vann tidligere i sommer. Tilsynet har varslet et gebyr på 23.000 kroner til slakteriet.