Flere trær plantes i Norge

Det har vært en kraftig vekst i antallet trær som blir plantet i Norge de siste fem årene, viser en oversikt Nationen har fått. Her er dronning Sonja mens hun plantet et tre under et besøk på Hjeltnes skule i Ulvik i juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Det har vært en kraftig vekst i antallet trær som blir plantet i Norge de siste fem årene, viser en oversikt Nationen har fått. Her er dronning Sonja mens hun plantet et tre under et besøk på Hjeltnes skule i Ulvik i juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I fjor leverte planteskoler i Norge 40,2 millioner trær, noe som betyr at skogplantingen har vokst med 30 prosent de siste fem årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for å plante skog i Norge vokser sterkt, skriver Nationen. I 2013 ble det plantet om lag 28,5 millioner trær i Norge, mens det tilsvarende tallet for 2018 endte på 40,2 millioner.

– Målet med skogplanteforedlingen er i første rekke å øke skogproduksjonen og verdiskapningen i skognæringen, men økt vekst gir også økt binding av CO2. Det er et ønske både fra politikere og fra skognæringen at det skal plantes enda mer skog i Norge i årene framover, sier daglig leder Frode Hjort i Skogfrøverket på Hamar.

Det er suverent mest grantrær som blir levert fra planteskolene. Av de 40,2 millionene trær som ble levert i fjor, var 39,1 millioner gran, 600.000 var furu og 400.000 var andre treslag.

– Skog er en fantastisk ressurs for CO2-binding, som råstoff for verdiskapning og for det biologiske mangfoldet, sier frøplantasjeforvalter Marte Friberg Myre i Skogfrøverket.