Politiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen

 Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken.

Politiet undersøker en Facebook-gruppe i forbindelse med forsvinningssaken i Lørenskog, melder Nettavisen. Familien mener ikke det er en sammenheng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa la en kvinne Hagen til i den aktuelle Facebook-gruppen rundt åtte måneder før forsvinningen.

Nettavisen skriver at politiet sjekker hvorfor hun ble meldt inn i gruppen og om innmeldingen kan ha en direkte sammenheng med forsvinningssaken.

– Det er gjort undersøkelser rundt dette. Generelt kan jeg si at vi mottar en rekke tips i saken, og de blir sendt videre til relevante arbeidsgrupper, sier politiinspektør Tommy Brøske.

Les også: Politiet og Hagen-familien uenige om hva som kan ha skjedd med Anne-Elisabeth

Les også: Kidnappingsekspert om Hagen-saken: – Hun lever ikke

Familien: Ingen sammenheng

Familien til den savnede mener ikke det er sammenheng mellom forsvinningen og Facebook-gruppen.

Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagen. Foto: Scanpix
Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagen. Foto: Scanpix

– Vi er kjent med hvilken Facebook-gruppe det er snakk om. Hennes deltakelse der er helt udramatisk og kan ikke settes i forbindelse med bortføringen, sier familiens bistandsadvokat Svein Holden til Nettavisen.

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* 6. august opplyser bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

(Kilde: NTB)

nd fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Politiet og familien er uenige om hva som kan ha skjedd med Hagen. Familien anser fortsatt saken for å være en bortføringssak, mens politiet mener det er mest sannsynlig at hun er drept.

Les også: Politiet: – Ingen grunn til å endre hovedhypotesen

Ingen livsbevis

De angivelige kidnapperne kontaktet familien 8. juli – med klare forsikringer om at kvinnen er i live og utdypende opplysninger om helsetilstanden hennes, men det er ikke kommet livsbevis.

9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden