Politiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen

 Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet undersøker en Facebook-gruppe i forbindelse med forsvinningssaken i Lørenskog, melder Nettavisen. Familien mener ikke det er en sammenheng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisa la en kvinne Hagen til i den aktuelle Facebook-gruppen rundt åtte måneder før forsvinningen.

Nettavisen skriver at politiet sjekker hvorfor hun ble meldt inn i gruppen og om innmeldingen kan ha en direkte sammenheng med forsvinningssaken.

– Det er gjort undersøkelser rundt dette. Generelt kan jeg si at vi mottar en rekke tips i saken, og de blir sendt videre til relevante arbeidsgrupper, sier politiinspektør Tommy Brøske.

Les også: Politiet og Hagen-familien uenige om hva som kan ha skjedd med Anne-Elisabeth

Les også: Kidnappingsekspert om Hagen-saken: – Hun lever ikke

Familien: Ingen sammenheng

Familien til den savnede mener ikke det er sammenheng mellom forsvinningen og Facebook-gruppen.

Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagen. Foto: Scanpix
Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagen. Foto: Scanpix

– Vi er kjent med hvilken Facebook-gruppe det er snakk om. Hennes deltakelse der er helt udramatisk og kan ikke settes i forbindelse med bortføringen, sier familiens bistandsadvokat Svein Holden til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* 6. august opplyser bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

(Kilde: NTB)

nd fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Politiet og familien er uenige om hva som kan ha skjedd med Hagen. Familien anser fortsatt saken for å være en bortføringssak, mens politiet mener det er mest sannsynlig at hun er drept.

Les også: Politiet: – Ingen grunn til å endre hovedhypotesen

Ingen livsbevis

De angivelige kidnapperne kontaktet familien 8. juli – med klare forsikringer om at kvinnen er i live og utdypende opplysninger om helsetilstanden hennes, men det er ikke kommet livsbevis.

9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.