Bil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus

Mannskaper fra nødetatene der tre personer er reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Det utføres livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Trine Sivertsen / Våganavisa / NTB scanpix.
Mannskaper fra nødetatene der tre personer er reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Det utføres livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Trine Sivertsen / Våganavisa / NTB scanpix. Foto: Trine Sivertsen/våganavisa / NTB scanpix

Tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte gjennom autovernet og ut i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. De tre er sendt til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding klokken 20.00 om bilen som hadde havnet i vannet, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.

– Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omtrent klokken 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble da reddet ut av bilen, sier operasjonsleder Kjetil Kalaas i pressemeldingen.

Det ble lenge gitt livreddende førstehjelp på stedet, men politiet opplyser klokken 21.38 at de tre er fløyet til sykehus av et Sea King redningshelikopter og luftambulanse.

Kalaas sier politiet har varslet kommunens kriseteam og iverksatt etterforskning av saken. Det jobbes også med å varsle pårørende.

Innsatsleder Maichel Lind sier til Lofotposten at de involverte er bosatt i Vågan kommune, hvor Svolvær er administrasjonssenter.

– Tilstanden deres er alvorlig, sier Lind.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor bilen havnet i vannet, men ifølge innsatslederen har bilen kjørt gjennom autovernet.

– Den ligger på 25 meters dyp og vil bli hentet opp seinere, sier Lind.

Snaut to timer etter ulykken var det igjen åpent for normal fergetrafikk på kaia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden