Politiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken

Politiet etterforsker fredag kveld to mulige voldtekter som skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Frognerparken hvor rundt 300 ungdommer var til stede. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet etterforsker fredag kveld to mulige voldtekter som skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Frognerparken hvor rundt 300 ungdommer var til stede. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To mindreårige jenter skal ha blitt voldtatt under en fest i Frognerparken i Oslo fredag kveld. Politiet har startet etterforskning.

De to fornærmede – begge jenter under 18 år – har så langt bare gitt politiet en kort og foreløpig forklaring om at de er blitt voldtatt. Opplysningene de har kommet med, gir grunn til å feste lit til forklaringene deres, opplyser vaktleder Anne Tveit ved krimvakta til Oslo politidistrikt lørdag morgen.

Les også: To menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum

Mange svæert berusede mindreårige

– Helsevesenet ivaretar dem og gjør de undersøkelsene som er nødvendig. Det viktigste er at de blir ivaretatt, så skal de avhøres grundigere etter hvert, sier Tveit til NTB.

Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Frognerparken hvor rundt 300 ungdommer var til stede. Mange skal ha vært mindreårige og vært svært beruset.

Flere personer mistenkt

Politiet har flere mistenkte gjerningspersoner i saken, men kjenner ikke deres identitet, fikk NTB opplyst natt til lørdag. De mistenkte er personer de fornærmede ikke hadde noen forutgående kjennskap til, ifølge krimvakta.

Det er avhørt vitner i saken, men Tveit vil ikke ut med opplysninger om hvor mange vitner politiet har snakket med og hva de har fortalt.

Natt til lørdag jobbet kriminalteknikere og en krimsøkshund på åstedet.

Saken oppdateres

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært