Politiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden

Politiet mener at Philip Manshaus' radikaliseringsprosess startet for omtrent to år siden. 21-åringen er dømt for terror og drap. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Politiet mener at Philip Manshaus' radikaliseringsprosess startet for omtrent to år siden. 21-åringen er dømt for terror og drap. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet mener Philip Manshaus' radikaliseringsprosess kan spores to år tilbake i tid.

Det bekrefter politiet overfor Aftenposten.

– Vi har en formening om hvorfor radikaliseringsprosessen startet omtrent da, men vi ønsker ikke å gå i detaljer rundt dette, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til avisen.

Politiets teori bygges på avhør av den terrorsiktede, i tillegg til avhør av hans familie og venner, gamle klassekamerater og ledere på skoler han har gått på.

Farens bistandsadvokat Vibeke Hein Bære sier at familien merket at Manshaus' endret seg, men at det er vanskelig å si når radikaliseringsprosessen startet.

– Det har vært en glidende overgang, men det har skjedd i senere tid, sier hun til avisa.

21 år gamle Philip Manshaus angrep lørdag 10. august moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. Han avfyrte skudd, men ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Han er siktet for terror, i tillegg til drap på sin 17 år gamle stesøster.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært