Raja: – En stor seier for Venstre

Abid Raja (V) er fornøyd med gjennomslagene Venstre har fått, men ikke prosessen rundt bompengeforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Abid Raja (V) er fornøyd med gjennomslagene Venstre har fått, men ikke prosessen rundt bompengeforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Abid Raja (V) er meget fornøyd med bompengeskissen og kaller det en stor seier for Venstre.

– Venstre var opptatte av at bilbruken inn til byene ikke skal øke. Det har Erna Solberg (H) garantert til oss at ikke kommer til å skje. Det stoler vi på, og det legger vi til grunn, sier finanspolitisk talsperson Abid Raja til NTB.

– Tvert om så øker kollektivtransporten med totalt 1 milliard kroner i byene og distriktene, rassikringsmidlene i distriktene skal styrkes og Nord-Norgebanen skal konseptvalgutredes. Hadde det vært en kake her nå, så hadde jeg kost meg med den, sier Raja etter Venstres pressekonferanse på Stortinget fredag kveld.

Der opplyste Venstre-leder Trine Skei Grande at også de sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse.

Kritisk til prosessen

I likhet med sin leder, kritiserer Raja prosessen som har vært rundt bompengeforhandlingene.

– Prosessen har vi ikke vært fornøyd med, det tror jeg alle kan være enige i. Det har pågått i ukevis og dramaturgien har nådd flere topper, sier han.

– Jeg tro kanskje folk kan bedømme hvorvidt Frps måte å gå fram på her har vært en god og farbar vei, sier Raja på spørsmål om hva i prosessen han er misfornøyd med.

Færre biler – renere luft

– Hvordan er forholdet mellom Venstre og Frp nå?

– Jeg vet at enkelte i Frp ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Vi i Venstre tror på menneskeskapte klimaendringer, derfor innretter vi vår politikk deretter, svarer Venstre-toppen.

Han viser til at alle Norges byer i fjor kunne rapportere om ren luft under det farlige NOx-nivået.

– Derfor mener vi at bilbruken i byene ikke må øke. Både på grunn av utslipp, men mer bilbruk fører også til mer svevestøv som gjør at astmatikere sliter.

Nå ser Raja fram til å fortsette valgkampen, som til nå har vært overskygget av bompengesaken.

– Jeg håper vi nå kan komme tilbake på sporet og snakke om hvordan vi kan bedre hverdagen til folk flest.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært