Raja: – En stor seier for Venstre

Abid Raja (V) er fornøyd med gjennomslagene Venstre har fått, men ikke prosessen rundt bompengeforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Abid Raja (V) er fornøyd med gjennomslagene Venstre har fått, men ikke prosessen rundt bompengeforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Abid Raja (V) er meget fornøyd med bompengeskissen og kaller det en stor seier for Venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Venstre var opptatte av at bilbruken inn til byene ikke skal øke. Det har Erna Solberg (H) garantert til oss at ikke kommer til å skje. Det stoler vi på, og det legger vi til grunn, sier finanspolitisk talsperson Abid Raja til NTB.

– Tvert om så øker kollektivtransporten med totalt 1 milliard kroner i byene og distriktene, rassikringsmidlene i distriktene skal styrkes og Nord-Norgebanen skal konseptvalgutredes. Hadde det vært en kake her nå, så hadde jeg kost meg med den, sier Raja etter Venstres pressekonferanse på Stortinget fredag kveld.

Der opplyste Venstre-leder Trine Skei Grande at også de sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse.

Kritisk til prosessen

I likhet med sin leder, kritiserer Raja prosessen som har vært rundt bompengeforhandlingene.

– Prosessen har vi ikke vært fornøyd med, det tror jeg alle kan være enige i. Det har pågått i ukevis og dramaturgien har nådd flere topper, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tro kanskje folk kan bedømme hvorvidt Frps måte å gå fram på her har vært en god og farbar vei, sier Raja på spørsmål om hva i prosessen han er misfornøyd med.

Færre biler – renere luft

– Hvordan er forholdet mellom Venstre og Frp nå?

– Jeg vet at enkelte i Frp ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Vi i Venstre tror på menneskeskapte klimaendringer, derfor innretter vi vår politikk deretter, svarer Venstre-toppen.

Han viser til at alle Norges byer i fjor kunne rapportere om ren luft under det farlige NOx-nivået.

– Derfor mener vi at bilbruken i byene ikke må øke. Både på grunn av utslipp, men mer bilbruk fører også til mer svevestøv som gjør at astmatikere sliter.

Nå ser Raja fram til å fortsette valgkampen, som til nå har vært overskygget av bompengesaken.

– Jeg håper vi nå kan komme tilbake på sporet og snakke om hvordan vi kan bedre hverdagen til folk flest.