Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året

PST mener trusselen fra høyreekstreme er så alvorlig at nasjonale tiltak som ble satt i verk etter skytingen i denne moskeen i Bærum, blir forlenget ut året. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PST mener trusselen fra høyreekstreme er så alvorlig at nasjonale tiltak som ble satt i verk etter skytingen i denne moskeen i Bærum, blir forlenget ut året. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidirektoratet har besluttet at flere av de nasjonale tiltakene etter terrorangrepet ved al-Noor-moskeen i Bærum forlenges ut året, men ikke bevæpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen bygger på Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) vurdering av trusselen fra høyreekstreme, opplyser Politidirektoratet fredag ettermiddag.

Eksempler på tiltak er økt tilstedeværelse, dialog, informasjonsinnhenting og informasjonsdeling mellom politidistriktene, samt samarbeid mellom politiet og PST.

Politidirektoratet forlenger ikke føringen om at innsatspersonell som jobber i tilknytning til større arrangementer og folkeansamlinger skal være bevæpnet.

– Norsk politi er generelt ubevæpnet, og basert på trusselvurderinger fra PST mener vi det ikke er hensiktsmessig med nasjonal ordre om bevæpning nå. Politimestrene har myndighet til å beslutte bevæpning av enkeltoppdrag, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

Les også: Manshaus observert i over tre timer