Kripos bistår i drapssak i Bergen

Den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 43 år gamle Ronny Nygård, ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag. Påtaleansvarlig er politiadvokat Kristine Knutsen-Berge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 43 år gamle Ronny Nygård, ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett fredag. Påtaleansvarlig er politiadvokat Kristine Knutsen-Berge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 43 år gamle Ronny Nygård, er varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsmøtet i Bergen tingrett gikk fredag for lukkede dører. Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt mente det er fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Kripos bistår med både avhør og taktisk etterforskningsledelse.

– Det er dels fordi vi har mange drapssaker for tiden, men først og fremst har vi ønsket bistand fra Kripos på grunn av sakens alvor og karakter, sier politiadvokaten til Bergens Tidende.

Isolasjon og medieforbud

Knutsen-Berge fikk også medhold i sin begjæring om medieforbud og full isolasjon i de to første ukene da mannen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

– Prinsipalt ber vi om fengsling på grunn av bevisforspillelsesfare. Men subsidiært mener vi òg at det kan være gjentakelsesfare, sier hun.

43-åringen ble funnet død ved en parkeringsplass i Åsane i Bergen 1. juni. Siktede ble pågrepet onsdag i sitt hjem i Åsane. Han nekter straffskyld.

Les også: Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt

Innkalt som vitne

Mannen var først innkalt som vitne i saken, men om lag to uker etter hendelsen ble han siktet for uriktig forklaring.

Torsdag ettermiddag og kveld ble det gjennomført nye avhør av den siktede. Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom ham og den drepte. 27-åringen er registrert hos politiet fra før, men er tidligere ustraffet.

Mannens forsvarer, advokat Einar Råen, sier klienten ble avhørt i rundt fire timer.

Stilte selv

27-åringen stilte selv i fengslingsmøtet, der han motsatte seg fengsling.

– Etter mitt syn er det et spørsmål om det er behov for fengsling i en sak som er blitt etterforsket i snart tre måneder. Min klient har vært på frifot helt fram til han ble pågrepet denne uken, sier advokaten.

Råen sa at hans klient vil forklare seg i retten.

– Han ønsker å samarbeide med de instansene som behandler saken. Han er fortvilet, men har forståelse for at politiet vil finne ut av dette, sa forsvareren.

Bakgrunn: Mann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden