Dette skjedde i natt

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 23. august.

MDG suser fram på bergensmåling

Med 8,7 prosent oppslutning på siste meningsmåling i Bergen går MDG fram 2,7 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2015. – Jeg ser at vi kan ta rollen her i Bergen som MDG har tatt i Oslo, sier førstekandidat Thor Haakon Bakke.

Sammen med Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Senterpartiet vil MDG fått 38 mandater og flertall i byrådet i Bergen. Høyre og FNB taper stort på meningsmålingen sammenlignet med forrige måling.

Bolsonaro kritiserer Macron

Brasils president Jair Bolsonaro kritiserer Frankrikes president Emmanuel Macron for å ville ta opp Amazonas-brannene på G7, som han mener er internt anliggende.

Macron uttalte torsdag at brannene i regnskogen i Amazonas utgjør en internasjonal krise og bør være prioritet når G7-landene møtes i helgen i Frankrike.

YouTube har stengt kontoer koblet mot Hongkong

Google-eide YouTube har deaktivert 210 kontoer som lastet opp videoer de mener var en del av en koordinert påvirkningsoperasjon mot demonstrasjonene i Hongkong.

Sikkerhetssjefen i Google sier deres funn er i samsvar med observasjonene Facebook og Twitter nylig har gjort om kontoer som var knyttet til kinesiske myndigheter.

Tidligere Colombiansk geriljaleder etterlyst

En av Colombias mest kjente tidligere geriljaledere, Jesús Santrich, er siktet i USA for narkotikahandel. Interpol har utstedt internasjonal arrestordre på ham.

Den tidligere geriljalederen, som egentlig heter Seuxis Hernandez, ble arrestert i Colombia i april 2018, siktet for planlegging om å smugle 10 tonn kokain til USA. Han ble senere løslatt, så pågrepet igjen, deretter løslatt. Nå er han etterlyst.

Tutta åpnet ett slag under par i Canada

Suzann Pettersen innledet Canadian Open i golf med en 71-runde torsdag, ett slag under par på banen i Aurora, Ontario.

Den norske golfstjernen gjorde nylig comeback etter at hun i fjor fødte en sønn. Hun er allerede tatt ut på Europas lag til Solheim Cup neste måned. Hun greide seg fint på åpningsrunden av LPGA-turneringen i Canada.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært