Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 23. august.

Striden om bompenger fortsatt uavklart

Det er ikke kjent om partilederne i noen av regjeringspartiene skal møtes for å diskutere bomsituasjonen fredag. Frp har signalisert at de med skissen, som ble utarbeidet i forrige uke, er ferdige med å forhandle om temaet. De øvrige partiene i regjeringen, med Venstre i spissen, har derimot ikke avsluttet saken.

Sentrale kilder i Frp som NTB har snakket med, sier Venstre har posisjonert seg for å tre ut av regjeringen med hevet hode.

Testkjøring med promillebriller

Trygg Trafikk starter kampanje i Oslo mot fyllekjøring på elsparkesykler med en utfordring: En 25 meter lang testløype med normale trafikale hindringer. Alle som ønsker å teste sine egne ferdigheter på elsparkesykkel vil få på seg sikkerhetsutstyr og få prøve løypa med og uten promillebriller.

Til sammen er 337 personer er blitt skadd i ulykker med elsparkesykkel fra april til juli, 21 av dem alvorlig.

Flytende atomkraftverk til Sibir

Verdens eneste flytende atomkraftverk, Akademik Lomonosov, skal slepes fra verftet i Murmansk til Pevek øst i Sibir. Der skal det kobles til strøm- og fjernvarmenettet.

Bellona mener risikoen er høy. Lekteren med kraftverket er 144 meter lang, 30 meter bred og 10 meter høy. De har to uraniumdrevne reaktorer, nok til å forsyne en storby med 200.000 mennesker med strøm.

Folkekjede i Hongkong

Demonstranter i Hongkong danner folkekjede gjennom det delvis selvstyrte territoriet, 30 år etter at folk i de baltiske landene gjorde det samme.

Den 23. august 1989 dannet over 2 millioner mennesker i Estland, Litauen og Latvia en 600 kilometer lang folkekjede som protest mot Sovjetunionens styre.

Statsminister Erna Solberg blir gudmor for hybridskip

Verdens største plugin hybridskip M/S Color Hybrid døpes i Sandefjord. Statsminister Erna Solberg blir gudmor for skipet og skal foreta den høytidelige dåpen fredag morgen.

Skipet har en batteripakke på 65 tonn som kan lades på én time. Det er 160 meter langt og har en kapasitet på 2.000 passasjerer og om lag 500 biler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært