Dette skjer i dag

Foto: Ebrahim Noroozi/ AP/ NTB scanpix
Foto: Ebrahim Noroozi/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 22. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans utenriksminister besøker Norge

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif besøker torsdag Oslo som siste stopp på et besøk i Norden der han også har vært innom Helsingfors og Stockholm.

I Norge skal Zarif møte statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og medlemmer av Stortingets utenriks- og forsvarskomité.

Kronprinsen besøker Al-Noor Islamic Centre

Kronprins Haakon besøker Al-Noor Islamic Centre på Vøyenenga i Bærum for å vise sin støtte etter skyteangrepet tidligere denne måneden.

Kronprinsen vil under besøket få en orientering og omvisning i moskeen, og det vil bli samtaler med representanter for Islamsk Råd Norge og Al-Noor-moskeen, opplyser Kongehuset.

Boris Johnson til Paris

Storbritannias statsminister Boris Johnson møter Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris, der brexit vil bli diskutert. I går møtte Johnson Angela Merkel i Berlin, og også der var brexit tema.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med drøyt to måneder igjen før Storbritannia forlater EU, har 52 prosent av britene sagt i en meningsmåling at de mener folket bør få si sin mening om en endelig brexitavtale.

Vaksineprotest i Ukraina

Aktivister i Ukrainas hovedstad Kiev arrangerer torsdag en demonstrasjon i protest mot skoler som ikke tillater at elever ikke er vaksinert.

Utbrudd av meslinger fortsetter rundt i verden, med stadig flere sykdomstilfeller til tross for at det finnes gode vaksiner mot sykdommen. Ifølge en rapport fra WHO i forrige uke er Ukraina blant landene, sammen med Kongo og Madagaskar, som har rapportert det høyeste antallet av nye sykdomstilfeller.

Molde møter Partizan Beograd

Molde kan ta seg til gruppespill i europaligaen dersom de slår serbiske Partizan Beograd over to kamper.

Torsdag spilles første kamp av to mellom lagene på Stadion Partizan. Molde jakter sitt første gruppespill i europaligaen siden 2016.