Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs

Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra brua på Color Line-ferja som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix
Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra brua på Color Line-ferja som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Color Hybrid snudde onsdag kveld da de oppdaget en mann i havsnød veive fra en gummijolle. Han hadde vært vakt for kameraten som dykket, men blåste til havs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Redningsselskapet som melder om det de omtaler som en fantastisk redningsaksjon utenfor Hvaler i Østfold onsdag kveld.

Ferja stanset seilasen fra Strømstad til Sandefjord umiddelbart da mannen i jolla ble oppdaget.

– Dette er et eksempel på flott samhandling mellom Color Line og Redningsselskapet, der alle involverte gjorde alt riktig når uhellet først var ute, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen til NTB.

Les også: Reddet ned fra Styggedalstinden i Sogn

Sterk vind og høye bølger

Tidligere på kvelden hadde de to kameratene på seiltur dratt fra seilbåten ut der en av dem skulle dykke, den andre skulle være vakt i en liten gummijolle.

– Det var sterk vind i området, og mannen drev til havs i jolla. Dette var i blåtimen, sånn i 21-tiden, så det var dårlig sikt og høye bølger, men likevel ble han oppdaget fra broen på nye hybridferja til Color Line. De stoppet seilasen fra Strømstad og hjalp til, varslet Hovedredningssentralen som varslet oss, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsskøyta Horn Stayer ble sendt ut fra Skjeberg og tok seg av mannen i jolla.

Dykker måtte svømme til land

Dykkeren kom opp til overflaten uten å finne kompisen.

– Han gjorde også alt etter boka, fikk av seg utstyret og svømte til land. Det ble en litt lenger svømmetur enn planlagt. Alt står bra til med både ham og mannen i jolla, forsikrer Pedersen.

Han berømmer alle involverte.

– Dette er et godt eksempel på godt sjømannskap. Color Line gjorde som de skal som ansvarlig rederi. Så gikk det bra med de to, og det er det viktigste.