Dette skjer i dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 21. august.

Bompengestriden i regjeringen

Statsminister Erna Solberg avbrøt tirsdag kveld sitt besøk på Island og reiste hjem til Norge. Onsdag blir det trolig møte mellom regjeringspartienes partiledere om bompengespørsmålet.

Mens Frp mener at det foreligger en ferdig forhandlet skisse om lettelser i bompengespørsmålet, er de andre partiene i regjeringssamarbeidet ikke enige i dette.

Oljefondets resultat legges fram

Norges Bank Investment Management presenterer resultater for andre kvartal for Statens pensjonsfond utland (oljefondet).

I første kvartal hadde fondet en avkastning på 9,1 prosent, noe som tilsvarte 738 millioner kroner. Det var den høyeste kroneavkastningen i et kvartal noensinne. Fondet har nå er verdi på 9.400 milliarder kroner.

Regjeringssamtaler i Italia

Italias president Sergio Mattarella innleder samtaler med de ulike partilederne om å danne en ny regjering etter at statsminister Giuseppe Conte kunngjorde sin avgang tirsdag.

Conte varslet sin avgang i sinne over visestatsminister og innenriksminister i koalisjonsregjeringen, Liga-leder Matteo Salvini. Conte gir Salvini skylden for krisen og alle konfliktene som lammer regjeringen.

Boris Johnson til Berlin

Storbritannias statsminister Boris Johnson besøker Tysklands statsminister Angela Merkel på sin første utenlandstur som statsminister.

Johnson har gjentatte ganger sagt at han vil forsøke å forhandle fram en ny og bedre brexitavtale – men dette er blitt avvist av EU. Dermed er sannsynligheten stor for at britene går ut av EU 31. oktober uten noen avtale.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært