Støre konkretiserer Aps politireform

Ap-leder Jonas Gahr Støre på Widerøe-flyet før besøket til Mo i Rana i Nordland i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. På turen snakket han blant annet om politireformen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre på Widerøe-flyet før besøket til Mo i Rana i Nordland i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. På turen snakket han blant annet om politireformen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet har kritisert politireformen, og forklarer for første gang hvordan det vil ha reformen, blant annet med 400 millioner mer til distriktene.

I et intervju med Aftenposten setter partileder Jonas Gahr Støre for første gang ord på hvordan Ap vil ha politireformen: holde fast i målene slik de ble fastsatt i 2015, ha færre byråkrater i byene og mer penger til distriktene.

– Ap vil foreslå sine satsinger i våre budsjetter og i våre forslag i justiskomiteen, sier Støre.

For 2019 har Ap lagt inn 400 millioner mer enn regjeringen til politiet.

– Det er en satsing som gjør det mulig å styrke bemanningen på de enkelte tjenestesteder, sier Ap-lederen.

Han står imidlertid ved omstridte strukturendringer i reformen, som nedleggelsen av lensmannskontorer

– Antall tjenestesteder er redusert, men problemet er at de som er igjen, ikke er tilstrekkelig bemannet. De er nedprioriterte, det var ikke meningen med reformen, sier Støre.

Ap har også sagt at det ønsker å reformere politidirektoratet.

– Vi ser at det er knapphet på politifolk ute og et byråkrati som vokser i direktoratet. Jeg merker meg at Sp vil legge ned Politidirektoratet. Det vil ikke vi, men vi vil ha et direktorat som er sterkt og kompetent. Men det er nødvendig med en gjennomgang av noe som har vokst jevnt og trutt, sier Støre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært