Borgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat

Artikkelen fortsetter under annonsen

En korrupsjonssiktet Oslo-advokat nådde ikke fram med at lydopptaket av hans klientsamtale var et ulovlig ervervet bevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer ble det kjent at en profilert Oslo-advokat i halvannet år har vært siktet for grov korrupsjon. Politiet mistenker at han, i forbindelse med et forsvareroppdrag, mottok penger fra en klient, som skulle brukes til bestikkelser.

Et sentralt bevis er et lydopptak av advokaten i samtale med klienten. Advokaten har anført at dette må anses som et ulovlig ervervet bevis, men han nådde ikke fram med dette i Oslo tingrett, og nå er Borgarting lagmannsrett kommet til samme konklusjon, melder Rett24.

Sentralt for retten er at den aktuelle eks-klienten har opphevet taushetsplikten.

Ifølge siktelsen avtalte de to at advokaten skulle forsøke å bestikke politiet eller påtalemyndigheten, for å unngå tiltale for oppbevaring av to kilo heroin. Som ledd i dette mottok advokaten, ifølge politiet, 5.000 euro. Forholdet skal ha skjedd i 2013.

Av lagmannsrettens kjennelse kommer det fram at det var klienten selv som tok opp samtalen.

– Advokaten jeg bistår, mener politiet har misforstått både lov og faktum i denne gamle saken, sa advokatens forsvarer John Christian Elden til TV 2 da siktelsen ble kjent.