Dette skjer i dag

Foto: Johan Falnes / NTB scanpix
Foto: Johan Falnes / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 20. august.

Nordiske statsministre til Island

Tysklands statsminister Angela Merkel deltar på deler av de nordiske statsministrenes årlige uformelle møte i Reykjavik på Island. På agendaen står blant annet styrking av klimasamarbeidet.

Statsminister Erna Solberg (H) skal delta.

Støre på turné

Senterpartiet truer Arbeiderpartiets dominans i Nord-Norge, men tirsdag reiser Ap-leder Jonas Gahr Støre på et omfattende besøk til Nordland og Troms for å vinne terreng.

Han sier Ap må jobbe enda hardere for å kapre velgere som er frustrerte over regjeringens sentraliseringsiver, men ofte havner hos Sp og ikke Ap.

Rovviltnemnder skal diskutere ulvefelling

Rovviltnemnder i region 4 Oslo/Akershus og Østfold og region 5 Hedmark holder fellesmøte for å behandle anbefaling fra sekretariatene for lisensfelling av ulv.

I fjor kom det en rekke klager på fellingskvotene som ble foreslått av rovviltnemndene.

Frist for syriske flyktninger til å forlate Istanbul

I slutten av juli fikk uregistrerte syriske flyktninger frist til 20. august for å forlate Istanbul eller bli sendt til den tyrkiske byen der de først ble registrert.

I alt 4 millioner flyktninger bor i Tyrkia, hvorav 3,6 millioner er fra Syria. Over en halv million syrere er registrert i Istanbul. I tillegg antas det at 300.000 syrere som er registret andre steder i landet, bor i byen.

Ettårsjubileum for skolestreik for klimaet

20. august 2018 bestemte den daværende niendeklassingen Gretha Thunberg seg for å holde seg hjemme fra skolen i protest mot manglende klimatiltak.

Siden har det vokst fram en global bevegelse kjent som Fridays for Future (FFF).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden