Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører

I en ny undersøkelse syns 50 prosent at private velferdstilbud innen helse, utdanning og barnevern kun skal drives av ideelle aktører, ikke kommersielle. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
I en ny undersøkelse syns 50 prosent at private velferdstilbud innen helse, utdanning og barnevern kun skal drives av ideelle aktører, ikke kommersielle. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny undersøkelse syns 50 prosent at private velferdstilbud innen helse, utdanning og barnevern kun skal drives av ideelle aktører, ikke kommersielle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ferske undersøkelsen er gjort av Ipsos på vegne av organisasjonen For Velferdsstaten, og de 1.003 spurte representerer i et nasjonalt, representativt utvalg. Ifølge Klassekampen ble de stilt spørsmålet «Hva synes du om følgende forslag: Private tilbud innen sykehus, eldreomsorg, skole, barnehage, skole, barnehage og barnevern skal kun drives av ideelle aktører, ikke kommersielle?».

Her stilte 50 prosent seg positive til forslaget, fordelt på at 23 prosent synes forslaget er veldig bra og 27 prosent syns det er ganske bra.

Bare halvparten så mange, 25 prosent, er negative, fordelt på 14 prosent som syns det er et ganske dårlig forslag, og 11 prosent som syns forslaget er veldig dårlig.

Frp-velgerne er mest splittet: 35 prosent er positive, 33 prosent negative. Bare velgerne til to partier, Høyre og Venstre, er mer negative enn positive til å sette foten ned for kommersiell drift. Blant Venstres velgere er det hele 51 prosent som er negative til et forslag om å begrense kommersielle velferdsaktører, og bare 25 prosent som er positive.