Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak

En mann fra Bergen er dømt til 16 års fengsel for seksuelle overgrep mot barn gjennom direkteoverførte overgrep fra flere land. 

Saken handler om overgrep på Filippinene, i Romania og i et afrikansk land, skriver Bergens Tidende.

Ifølge dommen har mannen instruert flere voksne til å gjennomføre seksuelle overgrep mot barn. Disse ble filmet og direktesendt via internett.

Bergen tingrett har dømt mannen for medvirkning til misbruk av barn. Han ble imidlertid frifunnet for tiltalepunktet om grov menneskehandel.

– Aktiviteten på internett har foregått på kveldstid, den øvrige familie har vært hjemme. Han har sittet i stuen med sin PC på fanget med ryggen til en vegg, slik at andre ikke har sett hvilke nettsider han var inne på, heter det i dommen.

Ifølge BT logget datteren til mannen seg på PC-en hans og fant en seksualisert chattelogg om barn høsten 2015, noe som førte til at moren til jenta leverte en anmeldelse. Politiet iverksatte etterforskning i desember 2016, og i 2017 ble han pågrepet.

Pågripelsen skjedde i forbindelse med politiets store Dark Room-aksjon. Han har vært varetektsfengslet siden da.

Det er ikke klart om dommen ankes.

– Det er for tidlig å kommentere saken, sier forsvarer mannens forsvarer, advokat Torbjørn Kolås Sognefest.

Ifølge Bergensavisen har mannen forklart at han kartla hvor langt fremmede mennesker ville gå når det gjelder overgrep mot barn – en forklaring tingretten ikke fester noen lit til.

Mannen er dømt til å betale 250.00 kroner i erstatning til to jenter i Romania.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært