Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 19. august.

Skolen starter etter sommerferien

Over hele landet starter skolen opp igjen etter sommerferien. Mange barn over hele landet skal gå til skolen for første gang og mange steder har politiet varslet trafikkovervåking i forbindelse med dette.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) møter førsteklassinger på Grorud skole i Oslo og på Bekkestua skole i Bærum.

Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit

Det er ikke lagt opp til noe offisielt program for kronprinsessen når hun mandag fyller 46 år. Mest sannsynlig blir det privat feiring sammen med familien.

I likhet med kronprinsen pleier kronprinsesse Mette-Marit å feire fødselsdagen privat. I tillegg til å være bursdagen hennes, er mandagen i år for øvrig en merkedag av andre årsaker: Det er første skoledag på prinsesse Ingrid Alexandras nye skole, Uranienborg skole, der 15-åringen begynner i 10. klasse nå fra høsten.

Ankebehandling av Veireno-saken starter

Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til bruddene på arbeidsmiljøloven under søppelkaoset i Oslo og Vestfold.

Den tidligere direktøren Jonny Enger i renovasjonsselskapet Veireno, som ble slått konkurs våren 2017, ble i september 2018 dømt til fengsel i ett år og tre måneder fengsel og en bot på 4,5 millioner kroner. Dommen var strengere enn aktors påstand og Enger anket dommen på stedet.

Macron får besøk av Putin

Emmanuel Macron tar imot sin russiske motpart Vladimir Putin til samtaler på den franske presidentens sommersted i forkant av G7-toppmøtet.

Putin er invitert til presidentens sommersted, middelalderfortet Bergancon på den franske middelhavskysten. Samtalene skal skje 19. august, få dager før Frankrike er vertskap for G7-toppmøtet i Biarritz sørvest i Frankrike.

Merkel markerer jernteppets fall i Ungarn

Tysklands statsminister Angela Merkel deltar på 30-årsmarkeringen i Budapest for det ungarske jernteppets fall, som bidro til den tyske gjenforeningen. I årene etter Sovjetunionens sammenbrudd i 1991 og jernteppets fall ble Ungarn hyllet som en suksesshistorie i den postkommunistiske overgangsfasen.

Men etter at dagens statsminister Viktor Orbán kom tilbake som statsminister i 2010, har landet havnet på kollisjonskurs med andre EU-land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært