Dette skjer i dag

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 18. august.

Ekstraordinært landsstyremøte i Frp

Frp har hasteinnkalt til et ekstraordinært landsstyremøte for å gi en status om de pågående forhandlingene om bompenger. Lederne for Høyre, Frp, Venstre og KrF har siden starten av juni samtalt om lettelser i bilistenes bompengeutgifter etter bompengeopprøret i Frp. Ifølge Dagbladet vil Frp-ledelsen ha klarsignal fra landsstyret til å sluttføre bompengeforhandlingene søndag.

Avisa melder at muligheten for at en avtale blir lagt fram søndag ikke kan utelukkes, men at det er mer sannsynlig at det skjer neste uke.

Macron får besøk av Putin

Emmanuel Macron tar imot sin russiske motpart Vladimir Putin til samtaler på den franske presidentens sommersted i forkant av G7-toppmøtet.

Putin er invitert til presidentens sommersted, middelalderfortet Bergancon i på den franske middelhavskysten.

USAs Huawei-utsettelse utløper

Amerikanske myndigheter ga en 90 dagers utsettelse av forbudet mot å samarbeide med den kinesiske it-giganten Huawei. I dag går den ut.

Presidenten Donald Trump har avgjort at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter og har erklært deres produkter uønsket i USA.

Carlsen møter Anand

Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Den norske verdensmesteren leverte skuffende spill i hurtig- og lynsjakkturneringen i samme by tidligere i uken. Han tapte hele 10 av 27 partier og ble bare nummer seks.

I dag møter han Vishy Anand med svarte brikker.

Malaysias tidligere statsminister for retten

Najib Razak stilles for andre gang for retten, anklaget for korrupsjon i forbindelse med skandalen rundt utviklingsfondet 1MDB.

Fondet ble opprettet av Najib for å bidra til utvikling i Malaysia, men endte opp med milliarder i underskudd. Amerikanske etterforskere har anslått at minst 4,5 milliarder dollar ble stjålet fra fondet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært