Siktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra aksepterer varetekt

En person er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en person er funnet død på Vinstra i Gudbrandsdalen.
En person er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en person er funnet død på Vinstra i Gudbrandsdalen. Foto: Bjørn Berget / Dølen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 30-årene som er siktet etter et mistenkelig dødsfall på Vinstra, aksepterer varetektsfengsling. Men han er ikke i form til avhør, ifølge forsvareren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i et boligkompleks på Vinstra torsdag kveld.

Den siktede har samtykket til varetektsfengsling i fire uker, opplyser forsvarer Kåre Lund til VG. Siktede vil imidlertid ikke være til stede under fengslingsmøtet på Hamar lørdag.

Mannen i 30-årene er blitt forsøkt avhørt, men har så langt ikke avgitt forklaring. Til VG og Gudbrandsdølen Dagningen opplyser Lund at den siktede foreløpig ikke har vært i form til å la seg avhøre.

Ifølge forsvareren er det ikke planlagt når et avhør vil finne sted.

– Det er ennå ikke avgjort. Vi kommer til å holde kontakten gjennom helgen, sier forsvareren til Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet har vært tilbakeholdne med opplysninger. De vil ikke si om det er funnet våpen på åstedet eller om mannen i 60-årene var et tilfeldig offer. Under en pressekonferanse fredag opplyste lensmann Jon Reidar Gaarder at den siktede og avdøde har bodd ved siden av hverandre i en årrekke, men ville ikke kommentere om det var en relasjon mellom de to.