Siktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra aksepterer varetekt

<p></p><p>En person er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en person er funnet død på Vinstra i Gudbrandsdalen.</p>
En person er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en person er funnet død på Vinstra i Gudbrandsdalen. Foto: Bjørn Berget / Dølen / NTB scanpix

Mannen i 30-årene som er siktet etter et mistenkelig dødsfall på Vinstra, aksepterer varetektsfengsling. Men han er ikke i form til avhør, ifølge forsvareren.

Mannen er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i et boligkompleks på Vinstra torsdag kveld.

Den siktede har samtykket til varetektsfengsling i fire uker, opplyser forsvarer Kåre Lund til VG. Siktede vil imidlertid ikke være til stede under fengslingsmøtet på Hamar lørdag.

Mannen i 30-årene er blitt forsøkt avhørt, men har så langt ikke avgitt forklaring. Til VG og Gudbrandsdølen Dagningen opplyser Lund at den siktede foreløpig ikke har vært i form til å la seg avhøre.

Ifølge forsvareren er det ikke planlagt når et avhør vil finne sted.

– Det er ennå ikke avgjort. Vi kommer til å holde kontakten gjennom helgen, sier forsvareren til Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet har vært tilbakeholdne med opplysninger. De vil ikke si om det er funnet våpen på åstedet eller om mannen i 60-årene var et tilfeldig offer. Under en pressekonferanse fredag opplyste lensmann Jon Reidar Gaarder at den siktede og avdøde har bodd ved siden av hverandre i en årrekke, men ville ikke kommentere om det var en relasjon mellom de to.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært