Dette skjer i dag

Foto: AP/NTB scanpix
Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i lørdag 17. august.

Nye demonstrasjoner planlagt i Hongkong

En stor demonstrasjon er planlagt i Hung Hom-distriktet klokken 9 norsk tid. Etter daglige demonstrasjoner i flere uker i protest mot en lov som åpner for utlevering av straffedømte Hongkong-borgere til Kina, har det vært relativt rolig de siste par dagene. Samtidig har kinesiske sikkerhetsstyrker mobilisert stort like utenfor byen og myndighetene i Beijing har advart demonstrantene mot å gå over i voldelige protester.

Åpner moské for mediene lørdag

Menigheten ved den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre åpner moskeen for pressen lørdag ettermiddag. Ledelsen i moskeen vil være til stede. Forrige lørdag gikk den nå terrorsiktede Philip Manshaus (21) inn i moskeen og løsnet skudd, men ble overmannet av to eldre medlemmer av menigheten.

Bashir stilles for retten

Korrupsjonsrettssaken mot Sudans avsatte leder Omar al-Bashir skal etter planen starte. Samme dag skal protestledere og generaler formelt undertegne en maktdelingsavtale. Den nye avtalen er inngått etter langvarige forhandlinger mellom det styrende militærrådet og lederne for protestbevegelsen som presset militæret til å avsette diktatoren Omar al-Bashir i april.

VM i dødsing 2019

Den årlige stupekonkurransen i Frognerbadet i Oslo finner sted lørdag. Dødsing er en stupestil utviklet på Frognerbadet på 1960-tallet, som går ut på at utøvere skal ligge i vannrett X-formasjon med kroppen så lenge som mulig, før de krøker seg sammen og treffer vannflaten.

Amandaprisen deles ut

Den nasjonale filmprisen Amanda deles ut i 20 ulike kategorier lørdag 17. august på Festiviteten i Haugesund. Amanda er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 17.–23. august. Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande deler ut hedersprisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært