Ap, Høyre og Frp sier fortsatt nei til innsyn i regnskap

Stortingets tre største partier sier fortsatt nei til å gi innsyn i deres bruk av offentlige midler. Fra venstre: Statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Stortingets tre største partier sier fortsatt nei til å gi innsyn i deres bruk av offentlige midler. Fra venstre: Statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fortsatt sier Stortingets tre største partier, Ap, Høyre og Frp, nei til innsyn i deres bruk av offentlige midler.

Politikerne på Stortinget bevilget i fjor 118 millioner kroner i tilskudd til egne partier. Seks av stortingspartiene har gradvis åpnet for fullt innsyn i egne regnskap, men Høyre, Ap og Frp som i fjor fikk 112 millioner totalt i tilskudd, ønsker ikke å offentliggjøre deres pengebruk. Det skriver Aftenposten.

Avisa har kontaktet de tre partiene og bedt om innsyn i reiseregninger, kurs, seminarer og kompetansehevingstiltak, gaver, velferdsutgifter, arrangementer og telekostnader. Til svar fikk de at partiene «ikke har endret praksis».

Hemmeligholdet har tidligere blitt forsvart med strategiske hensyn og behov for personvern.

– Det er eksempler på at dette er informasjon som har stor offentlig interesse, og som det er viktig at samfunnet har tilgang til. Hvordan disse pengene forvaltes utgjør en del av grunnlaget når velgerne skal vurdere hvem de skal stemme på, sier jurist Kristine Foss i Norsk Presseforbund.

Tidligere har det kommet fram fra andre partier at millionene som skal brukes på «stortingsrelevant arbeid» har blitt brukt på bursdagsfester, store alkoholregninger, golfsimulator, barnevakt og vinsmaking.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært