Imam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker

Imam Syed Mohammad Ashraf inviterte andre imamer og ledere for moskéer på Østlandet til å komme til den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum etter fredagsbønnen.
Imam Syed Mohammad Ashraf inviterte andre imamer og ledere for moskéer på Østlandet til å komme til den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum etter fredagsbønnen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Imam Syed Mohammad Ashraf tok fredag ettermiddag imot muslimske ledere ved moskeen i Bærum. Der fortalte han om dramaet som utspant seg lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et helt forferdelig syn der inne. Å se sporene etter det som har skjedd… Jeg kan ikke tro at de tre som var her, klarte å stoppe en mann som hadde flere ladde våpen, sier imam Syed Mohammad Ashraf til NTB utenfor Al-Noor Islamic Centres moské i Bærum.

Fredag ettermiddag, etter at han hadde holdt fredagsbønn på Rykkinn skole, tok han imot imamer og ledere fra moskeer over hele Østlandet som kom for å vise sin medfølelse overfor menigheten etter angrepet lørdag.

Blodspor og kulehull

Av pressen er det foreløpig kun NRK som har vært inne i moskeen etter angrepet. Men også gjennom vinduene kan man se tydelige tegn på dramatikken som utspilte seg inne i moskeen lørdag ettermiddag da Mohamed Rafiq og Mohamed Iqbal havnet i kamp med Philip Manshaus.

På teppet og på talerstolen inne i bønnerommet i moskeen er det tydelige blodspor. Det er også kulehull på veggene. I tillegg er glasset i døren Manshaus tok seg inn gjennom knust, og det er kulehull i gulvet ved døren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sko med spiker

Via tolk fortalte imam Ashraf de muslimske lederne som hadde samlet seg ved moskeen, om noe av det som skjedde i kampen mellom dem som var til stede i moskeen og Manshaus.

– Manshaus hadde på seg noen spesielle sko med spiker under. Mohamed Rafiq hadde ikke på seg sko, og i kampen ble han tråkket på mange ganger. Det er det noe av blodet inne i moskeen kommer av, sier imamen.