Stavanger-mann tiltalt for innførsel av bombe-ingredienser

Det er satt av to dager til rettssaken mot Stavanger-mannen som er tiltalt for innførsel av bombe-ingredienser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Det er satt av to dager til rettssaken mot Stavanger-mannen som er tiltalt for innførsel av bombe-ingredienser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene fra Stavanger er tiltalt for å ha innført en rekke stoffer som kan brukes for å lage eksplosiver. Mannen nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen som NRK siterer skal mannen i juni og juli 2017 ha innført én liter svovelsyre, fem kilo natriumklorid, én liter glyserol, tre liter saltsyre og ett kilo kobbersulfat fra England. I boligen hans fant de også tre liter aceton og 25 patroner.

Det var en leverandør som varslet politiet etter at Stavanger-mannen bestilte 2,5 liter hydrogenperoksid og 2,5 liter salpetersyre.

– Vi mener den tiltalte har innført eller forsøkt å innføre utgangsstoffer til eksplosiver. Sakens alvor understrekes av at han er tiltalt etter straffeloven og ikke etter bestemmelsene i brann- og eksplosjonsvernloven, sier politiadvokat Maren Sagvaag Retland som er aktor i saken.

Den tiltalte mannen må møte i retten 12. september. Han erkjenner ikke straffskyld og sier gjennom sin forsvarer Sigurd Rønningen at han ikke hadde planer om å lage bombe.

Ifølge opplysninger NRK sitter på skal mannen ha forklart at han planla å lage alternative medisiner – deriblant sølvvann.

Det er satt av to dager til behandlingen av saken.