Nekter straffskyld for seksuell omgang med seksåring etter julebord

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag startet rettssaken mot en 27 år gammel mann fra Bergen som er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en seks år gammel gutt etter et julebord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seksuell omgang med barn under 14 år er sidestilt med voldtekt. Mannen erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet i Bergen tingrett, skriver Bergens Tidende.

Natt til 9. desember i fjor, etter at 27-åringen hadde vært på julebord, gikk han inn i en fremmed bolig og tok seg inn i soverommet til en seks år gammel gutt.

I forklaringen til seksåringen, som ble spilt av i retten onsdag, kommer det fram at han hadde våknet av at mannen pustet på ham. Ifølge avisen var guttens forklaring detaljert, tross hans unge alder. Gutten har forklart at noen kysset ham på kinnet og forgrep seg på ham, og at den tiltalte holdt hånden over munnen hans.

Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. Ifølge aktor Kristine Herrebrøden forklarte 27-åringen til politipatruljen på stedet at han hadde tvunget til seg sex med en ung kvinne. I senere avhør har han husket lite. Han hadde 1,8 i promille den aktuelle natten.