Dette skjer i dag

Foto: Forsvaret / NTB scanpix
Foto: Forsvaret / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 14. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russisk megaøvelse nært Norge

Russland har varslet at landet 14.–17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av Nordland og Troms.

Forsvarsdepartementet sier dette indikerer at russiske sjø- og luftstridskrefter planlegger å gjennomføre skarp øvingsaktivitet i disse områdene.

Al-Noor-moskeen åpner igjen

Moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum åpner igjen, slik at menigheten får slippe inn i moskeen der Philip Manshaus (21) lørdag gikk inn med våpen.

Ved 16.30-tiden tirsdag avsluttet krimteknikerne i politiet sine undersøkelser. Imam Syed Muhammad Ashraf sier til Aftenposten at det vil ta tid før moskeen kan brukes som vanlig, fordi det må vaskes og ryddes der.

Trolig avhør i bortføringssak i Drammen

To menn er siktet for å ha bortført en gutt på 14 år i Drammen. Politiet tror det kan ha skjedd noe alvorlig før de to ble pågrepet etter fem timer tirsdag.

Verken mennene eller gutten var tirsdag avhørt ennå. Trolig skjer dette onsdag. Politiet tror ikke det er flere involverte i saken.

Dom faller i saken mot A$AP Rocky

Domstolen i Stockholm skal avgjøre saken mot A$AP Rocky.

Den amerikanske musikeren, som egentlig heter Rakim Mayers, og to andre amerikanere, er tiltalt for vold mot en 19-åring i Stockholm.

Thunberg forlater Europa

Klimaaktivisten Greta Thunberg forlater en britisk havn i en seilbåt med kurs for USA, hvor hun skal delta på FNs klimatoppmøte.

Thunberg reiser med 60 fot lange Malizia II, en høyteknologisk konkurranseyacht, utstyrt med solpaneler og turbiner under vann for å skaffe energi til en utslippsfri overfart over Atlanterhavet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden